Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Fiona Ben Chekroun: "Impact BDS neemt toe, de mensen aanvaarden apartheid niet langer"

We spraken met Fiona Ben Chekroun. Zij is EU-coördinator van de BDS-campagne. BDS staat voor Boycot-Divest-Sanctions of Boycot-Desinvestering-Sancties. Tijdens dit gesprek licht zij de principes toe achter de campagne, lijst een aantal successen op en legt uit hoe de campagne antwoordt op de pogingen tot delegitimering door Israël en zijn pro-zionistische bondgenoten. 

Lees verder

Verkiezingen van historisch belang in Brazilië

Op 2 oktober 2022 trokken bijna 156 van de 212 miljoen Brazilianen naar de stembus om een nieuwe president, gouverneurs, federale en deelstaatparlementen te kiezen. Duizenden kandidaten doorkruisten het land om de bevolking ertoe aan te zetten een stem uit te brengen voor hun beleidsvisie. Op zondag 30 oktober gaat de tweede ronde door tussen de twee overblijvende kandidaten, de linkse Lula en extreemrechts president Bolsonaro.

Lees verder

Na Klimaatzaak doemt ook Pesticidenzaak op voor Vlaamse regering

Vijf natuur- en milieuorganisaties stellen de Vlaamse regering in gebreke omdat de Vlaamse pesticidenreglementering al meer dan tien jaar de Europese habitat- en pesticidenrichtlijn schendt. De organisaties geven de Vlaamse regering een maand om de Vlaamse regels in lijn te brengen met de Europese regelgeving.

Lees verder

Fossiele woekerwinsten kunnen klimaatschade makkelijk dekken

Olie- en gasproducenten kunnen de klimaatschade in ontwikkelingslanden makkelijk compenseren en nog steeds miljardenwinsten overhouden. Dat is een van de bevindingen van een rapport van Oxfam en de Loss and Damage Collaboration.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Liever 30-urenweek dan (afbouw van) tijdskrediet

  De stelsels van tijdskrediet en ouderschapsverlof en de andere thematische verloven kennen doorheen de jaren een groeiend succes omdat ze tegemoetkomen aan een duidelijke maatschappelijke wens voor een beter evenwicht tussen werk en privéleven....

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium