Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Federale regering lanceert maatregelen tegen racisme: veel aanmoediging, weinig actie

Om stilstand in het langverwachte interfederaal actieplan tegen racisme tegen te gaan lanceerde de federale regering een reeks maatregelen, zonder te wachten op de Vlaamse regering. Dat is een belangrijke stap na meer dan 20 jaar stilte en politiek getalm. Het rapport bevat enkele concrete maatregelen, maar blijft op de meeste vlakken zeer vaag.

Lees verder

Geen vrede zonder veiligheid in bezet Palestina

Een delegatie van Belgische ontwikkelingswerkers van de organisatie Aturservice bezocht een aantal projecten in Palestina, die door de Belgische ontwikkelinssamenwerking worden gefinancierd. Tijdens hun bezoek werden zij bedreigd door een gewapende kolonist. Leden van het bezettingsleger kwamen ter plaatse en schaarden zich achter de kolonist. Twee leden van de delegatie vertellen hun werdervaren.

Lees verder

Onderzoek pleit Corbyn volledig vrij, media en partijleiding volharden, Corbyn blijft verbannen

Een tweede onderzoek over de interne partijwerking van Labour tijdens het voorzitterschap van Jeremy Corbyn door 4 juristen pleit hem opnieuw volledig vrij van antisemitisme en bevestigt dat media én rechterzijde van Labour doelbewust een hetze hebben gecreëerd om zijn voorzitterschap te saboteren en de verkiezingscampagne in 2017 en 2019 hebben ondermijnd.

Lees verder

Uitschakeling Al Qaida-chef Ayman al Zawahiri zal ons niet veiliger maken

Volgens Phyllis Bennis maakt de dood van Al Qaida leider Ayman al Zawahiri de VS en de wereld niet veiliger. "De eeuwige oorlog tegen terroristen heeft onze wereld niet veiliger gemaakt en een oververhitte wereld niet afgekoeld of miljoenen gered van pandemieën en gedwongen ontheemding.  Het doden van één terroristenleider bewijst alleen dat de VS bereid zijn de mogelijkheid van nieuwe koude oorlogen, tegen economische of nucleaire concurrenten, onder ogen te zien, die snel dreigen te ontaarden in een rechtstreeks conflict."

Lees verder

Congo: door de ogen van de Congolese jeugd

Jongeren maken de overgrote meerderheid van de Congolese bevolking uit. Met hun enthousiasme en moed zijn zij de toekomst van het land.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Solidariteitsactie Gaza woensdag 10 augustus om 15u in Brussel

Een solidariteitsactie met het Palestijnse volk na de recente bombardementen op de Gazastrook zal plaatsvinden deze woensdag 10 augustus van 16u tot 17u30, voor het Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken, Karmelietenstraat 15, Brussel.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium