Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

"Oorlog op aarde aan alle mensen van slechte wil"

Filosoof Lieven De Cauter werpt wat kerstlicht op de oorlog in Oekraïne. Dit jaar blijft hij haperen over de vaste kerstwens 'Vrede op aarde aan alle mensen van goede wil'. Word er eigenlijk gezegd dat die vrede alleen geldt voor de mensen van goede wil, en betekent dat dan, althans in politieke termen, oorlog aan alle mensen van slechte wil?

Lees verder

De weg naar de-dollarisering zal door Saoedi-Arabië lopen

Op 9 december ontmoette de Chinese president Xi Jinping de leiders van de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten (Gulf Cooperation Council, GCC) in Riyadh, Saudi-Arabië met als doel de banden tussen de Golfstaten en China weer wat aan te halen.

Lees verder

Mexico, Argentinië, Bolivia en Colombia steunen President Castillo, veroordelen ‘antidemocratische pesterijen’ in Peru

Mexico, Argentinië, Colombia en Bolivia gaven een gezamenlijk standpunt vrij ter ondersteuning van de verkozen President van Peru, Pedro Castillo, waarin ze stellen dat hij het slachtoffer is van 'antidemocratische pesterijen' met als gevolg een door de VS gesteunde rechtse staatsgreep.

Lees verder

Sluit de Beurs en plafonneer het erfrecht!

Toen op 30 november 2019 twaalf gewone burgers in zes krijtlijnen een schets tekenden van een wenselijke en leefbare samenleving, wisten ze dat vele mensen onbewust naar de helderheid van zo’n nieuw perspectief verlangden.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Staatsgreep in Peru: het volk geeft zich niet gewonnen

Misschien zagen jullie de afgelopen dagen wel beelden passeren van toeristen die vast zaten in Peru door blokkades en protesten. Wat zit er achter deze protestbeweging die het Latijns-Amerikaanse land volledig lam legt?

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium