Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Chantal Mouffe: “We moeten het sociale en ecologische aan elkaar verbinden. Een links populisme kan dat"

In een lezing aan de KULeuven pleitte Chantal Mouffe voor een Green New Deal, voortgedreven door een links populisme. "Een links populisme kan vandaag niet anders dan terugvallen op de Green New Deal en de Green New Deal heeft een linkspopulistische strategie nodig om te kunnen slagen."

Lees verder

Dekoloniseringsstrijd legt Canada plat

In Canada worden treinsporen, havens en zelfs de kantoren van premier Trudeau geblokkeerd (1). Solidariteitsacties steunen daarmee de strijd van de inheemse Wet’suwet’en tegen de bouw van een gaspijplijn op hun grondgebied. Zwaar bewapende agenten ontruimden vorige week een protestkamp op inheemse grond. Sindsdien escaleerde dit conflict tot internationale proporties.

Lees verder

"Ook in Chili gaan de sociale protesten onverminderd door"

Ook al hoor of zie je er hier in de media nauwelijks nog iets van, de protesten tegen het sociaal inleveringsbeleid in Latijns-Amerikaanse landen als Chili, Colombia, Honduras, Haïti gaan onverminderd door. Belgisch-Chileense bezoekers ter plaatse zonden informatie en foto's naar DeWereldMorgen.be.

Lees verder

Week van de Vrijwilliger: “Zonder onze vrijwilligers zouden we kinderen nooit de kansen kunnen geven die ze nu krijgen”

Morgen start de jaarlijkse Week van de Vrijwilliger. Tijdens deze week zetten vzw’s (vereniging zonder winstoogmerk) hun vrijwilligers in de...

Lees verder

Het belang van de moedertaal onder vuur

Zaterdag 22 februari vond in Borgerhout het Feest van de Moedertaal plaats. Op het Moorkensplein vierden de gemeente Borgerhout, verschillende...

Lees verder

Etgar Kerets 'Mijn konijn van vaderskant': Vertellingen met een hoek af

“Een leugen is als een duw,” vertelde de Israëlische schrijver ('Pizzeria Kamikaze', 'Superlijm', 'Zeven vette jaren') en filmmaker (Camera d'or winnaar 'Jellyfish') Etgar Keret aan documentairemaker Stephane Kaas, “je kunt er iemand mee aanvallen, maar je kunt er ook iemand mee redden als er een trein op ze af dendert.” Zelf heeft hij vooral oog voor die trein en zoekt hij zijn heil in creatieve leugens. Lees: surrealistische verhalen vol humor en menselijkheid. Zoals Mijn konijn van vaderskant, een bundel kortverhalen met een hoek af.

Lees verder

Zware rellen rond vluchtelingenkampen op Lesbos

Op de Griekse eilanden is de hel uitgebroken. Er vinden bijzonder gewelddadige confrontaties plaats tussen actievoerders tegen vluchtelingenkampen en de oproerpolitie. De conservatieve regering in Athene trok de troepen deze morgen terug. Het illustreert het totale failliet van de Europese politiek rond asiel en migratie.

Lees verder

Bernie Sanders versus het 'extreme centrum' van politici, bedrijven en massamedia

Politici en mediacommentatoren schakelen na het overweldigende succes van Bernie Sanders in Nevada over op een hogere versnelling. Hun manoeuvres tonen drie dingen: eerst en vooral paniek, een volledige afwezigheid van inhoudelijke argumenten en een koppige vastberadenheid om met alle beschikbare middelen zijn overwinning op het Democratisch partijcongres onmogelijk te maken.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Analyse: El Salvador – Politieke outsiders profiteren van de crisis: oude wijn in nieuwe zakken?

[caption id="attachment_155363" align="alignnone" width="600"] Reporters[/caption] De effecten van de politieke en sociale instabiliteit in Centraal-Amerika worden zichtbaar in de migratiecrisis. Jasper Rommel geeft per land een analyse van het afgelopen decennium. Vandaag deel 2: El Salvador. Waar er...

Lees verder

De kampen van Lesbos zijn 'Afghanistan in Europa'. Een reisverslag

De wantoestanden in de kampen voor vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos zijn geen recent fenomeen. Toch kwamen ze pas recent terug in de mediabelangstelling. Peter Peene uit Langemark ging een week ter plaatse om als vrijwilliger te helpen voor de ngo Because We Carry. Dit is een redactionele samenvatting van zijn relaas, een verhaal van solidariteit en medeleven.

Lees verder

Zou jij bang zijn van Virginia Woolf?

[Disclaimer] Dit verslag is niet geschreven door een straffe theaterkenner of doorwinterde kunstrecensent. Het doel is niet om een oordeel te vellen over de kwaliteit - want wie ben ik? - of een analyse te...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium