Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Jaarrapport Amnesty: Oekraïne legt “dubbele standaarden” van het Westen bloot

Het Westen bestookt Rusland met strenge sancties en steunt Oekraïne volop met massale wapenleveringen. Maar die kordate aanpak steekt fel af tegen de lakse reactie op mensenrechtenschendingen elders in de wereld, stelt Amnesty international.

Lees verder

Media werken mee aan bashing vakbonden, dàt is het probleem, niet Open VLD, niet Egbert Lachaert

Het begint saai te worden om er op te wijzen. Onze grote media falen hoe langer hoe meer in hun opdracht om objectief en journalistiek correcte informatie te verspreiden over de plaats van vakbonden in de maatschappij. Het voorbije weekend was weer een pijnlijk voorbeeld van dat falen.

Lees verder

Een Andere Joodse Stem: Democratie steunen in Israël is Apartheid Beëindigen!

De Belgische organisatie Een Andere Joodse Stem lanceert een oproep aan de regering en alle EU-lidstaten om 'Israël te behandelen zoals ze elk ander regime zou behandelen dat geen respect heeft voor de mensenrechten, gelijkheid en democratische waarden'. Zij klagen de eenzijdige protesten tegen de regering-Netanyahu aan, die elke referentie naar de Palestijnse kwestie verbieden.

Lees verder

Europa clasht over China

Aan de top van Europese Unie heerst grote verdeeldheid t.a.v. de verhouding met China. Commissievoorzitter von der Leyen volgt de VS harde lijn terwijl Raadsvoorzitter Michel een confrontatie wil vermijden.

Lees verder

Joegoslavië en het ware gelaat van de NAVO

Miel Dullaert heeft een lange staat van dienst als journalist en als parlementair medewerker. Hij volgde destijds de oorlog in Joegoslavië en ziet zekere gelijkenissen met de oorlog in Oekraïne.

Lees verder

Zijn we bang van meertaligheid?

Naar aanleiding van de resultaten van de KOALA-test in 2022 wil minister Ben Weyts de taalachterstand tegengaan. Volgens hem ligt de oorzaak voor deze zwakke cijfers voornamelijk bij leerlingen met een andere thuistaal en heeft hun kennis van het Nederlands een grote impact op de andere leerlingen. Zo predikte hij zelfs onlangs in het parlement dat thuistaal niet aanwezig mag zijn in de klas. Maar is dit ook zo?

Lees verder

Stalin de evenknie van Hitler?

In Koude oorlogsbuit, Totalitarisme- over Stalin, archieven en Hannah Arendt betoogt dichter Charles Ducal dat de gelijkschakeling Hitler-Stalin tot een tweelingmonster moet dienen om elk alternatief voor het kapitalisme van tafel te vegen. Ducal meent dat de alom geprezen filosoof Hannah Arendt en bestseller-auteurs Anne Applebaum en Timothy Snyder geen recht doen aan de realiteit van de Sovjet-Unie onder Stalin. Met zijn boek wil hij ophelderen hoe het bolsjewisme destijds is kunnen uitlopen op onbegrensde terreur en politieke massamoord.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Forum voor de Toekomst van de Landbouw" in Brussel geblokkeerd door activisten

Sinds 8u30 deze ochtend, 28 maart 2023, blokkeren meer dan honderd mensen van het collectief "Geen toekomst voor de agro-industrie" de ingangen van het Forum voor de Toekomst van de Landbouw (FFA) in Brussel. Dit jaarlijkse lobby-evenement van de agro-industrie wordt georganiseerd door chemiereus Syngenta, de Europese lobby van grootgrondbezitters European Landowners' Organization (ELO) en multinationals zoals Pepsico, Nestlé en John Deere. De activisten hekelen de hypocrisie van de organisatoren, die hun evenement presenteren als een ontmoeting tussen milieu en landbouw, terwijl ze zelf juist keihard lobbyen tegen Europese milieuwetgeving.

Lees verder

Muiterij aan UGent: een foto-reportage

Er broeit iets aan de UGent. In tal van gebouwen spreken protestaffiches voorbijgangers toe sinds vorige week maandag een vertrouwelijke besparingsnota naar de buitenwereld werd gelekt.  Het besparingsplan dat het bestuur op 28/03 wil goedkeuren...

Lees verder

Over pfas- en andere vervuiling aan Parkabdij Heverlee

Een tijd geleden raakte bekend dat van alle 113 grondwaterwinningen in Vlaanderen enkel deze van De Watergroep aan de Parkabdij in Heverlee vervuild was met teveel pfas. Terwijl de overheid momenteel voor drinkwater de norm...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium