Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Glenn Greenwald bedreigd met zelfde lot als Julian Assange en Chelsea Manning

Een Braziliaanse onderzoeksrechter wil onafhankelijk journalist Glenn Greenwald laten vervolgen voor het “helpen, begeleiden en aanmoedigen van een criminele groep”. Wil president Bolsonaro zijn dreigement met gevangenisstraf voor Greenwald hard maken, nadat die op basis van zijn onderzoeksjournalistiek het gerecht verplicht had voormalig president Lula terug vrij te laten?

Lees verder

Verzet tegen regime Bolivia organiseert zich, zware repressie dreigt vanaf 23 januari

Op 23 januari loopt het grondwettelijk mandaat van interimpresident Jeanine Añez af, maar zij wil langer aanblijven. Boerenorganisaties en mijnwerkersvakbonden plannen grote protestacties. Het leger en de politie bereiden zich voor op harde repressie, met mogelijk dodelijke gevolgen zoals in november 2019.

Lees verder

‘Intimate Negrociations’ over zwart zijn in een witte samenleving

De Nigeriaanse kunstenaar Bodé Owa staat al meer dan 20 jaar op de planken in Vlaanderen. Hij acteerde en danste in verschillende theaterstukken en tv-series zoals Spoed, Recht-op-recht, De Kampioenen, Flikken en als muzikant speelde hij in groepen zoals Brassafrik, Belgian afrobeat, ... Zijn laatste theaterstuk ‘Intimate Negrociations’ inspireerde hem tot de gelijknamige gedichtenbundel. Via korte verhalen, gedichten en mijmeringen gaat Bodé Owa op zoek naar de ziel van gelijkheid en vrijheid en hoe het voelt om zwart te zijn in deze wereld. We zochten Bodé op voor een gesprek.

Lees verder

Ontspoord politiegeweld in Griekenland

De Griekse regering van Conservatief eerste minister Mitsotakis voert de repressie door de politie op. Buitenproportioneel politieoptreden en intimidatie zonder aanleiding, niets nieuw voor Griekenland, gaat nu samen met versnelde privatisering van overheidsdiensten en de plundering van sociale voorzieningen. Een verslag ter plaatse van Remco van der Meer, student politieke filosofie vanuit Athene.

Lees verder

Israël richt desinformatiecampagne naar Europese hoofdsteden

Uit een onderzoek van 11.11.11 blijkt dat de bewegingsruimte van Palestijnse en Israëlische ngo’s en activisten steeds kleiner wordt. Zowel de Palestijnse Autoriteit, Hamas als de Israëlische regering gaan daarbij steeds driester te werk. De Israëlische overheid verzet het actieterrein meer en meer naar Europese hoofdsteden.

Lees verder

Guinee stevent af op een burgeroorlog

Sinds enkele maanden stevent Guinee af op een burgeroorlog. De president en zijn aanhangers pleiten voor een grondwetswijziging via volksraadpleging. Volgens de tegenstanders heeft deze wijziging als doel Alpha Condé nog langer aan de macht te houden.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

7.700 euro voor Cleane Kleren: kwb steunt kledingarbeidsters in Bangladesh

Een op de tien kledingstukken in onze kleerkast werd gestikt in Bangladesh. In onveilige fabrieken, door arbeidsters die bijna niets verdienen. Socioculturele organisatie kwb klaagt deze situatie aan. Om het thema in de kijker te zetten, richtte kwb het voorbije jaar vijf zaalvoorstellingen in. Fotografe Lieve Blancquaert getuigde samen met Jef Van Hecken van WSM (We Social Movements) over het leven in Bangladesh, zes jaar na de instorting van de kledingfabriek Rana Plaza. De opbrengst van de voorstellingen gaat naar de campagne #cleanekleren van ngo WSM. Ook vele lokale kwb-afdelingen toonden hun solidariteit en maakten een gift over. Alles samen kan kwb een bedrag van 7.701,73 euro schenken.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium