Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

10 jaar Rana Plaza, acties voor strenge wetgeving kledingindustrie

Op 24 april 2013 kwamen 1138 kledingarbeiders om het leven toen in Bangladesh een gebouw instortte waarin kleding werd gemaakt voor westerse modemerken. Op de tiende verjaardag van de ramp organiseerden de Schone Kleren Campagne en de campagne Made With Respect een actie in Brussel. Hiermee willen ze beleidsmakers aanmanen om te zorgen voor een meer ambitieuze wetgeving.

Lees verder

Aan Philippe Close, burgemeester stad Brussel, over illegale repressie tijdens manifestatie voor recht op huisvesting

Het Belgisch Platform Housing Action Day richt samen met 40 organisaties uit Brussel, Vlaanderen en Wallonië een Open Brief aan Philippe Close (PS), burgemeester van de Stad Brussel. Zij protesteren tegen de arbitraire en illegale politierepressie tijdens een manifestatie voor het recht op huisvesting van zondag 26 maart 2023.

Lees verder

Goed nieuws: Europa en China roepen samen Rusland op tot onderhandelen

Het zou naïef zijn om te veronderstellen dat dit alles slechts een kwestie van tijd zou zijn. In de afgelopen...

Lees verder

Waarom is de VS zo oorlogszuchtig?

De VS heeft wereldwijd 800 militaire basissen, geeft evenveel uit aan bewapening als de volgende tien landen samen en is de laatste 25 jaar goed voor gemiddeld zeven militaire interventies per jaar. De oorlogszucht dient in de eerste plaats economische belangen maar wordt gecamoufleerd door een verraderlijke en gevaarlijke ideologie die ontstaan is vanaf de oorlogen tegen de indiaanse naties. Hoog tijd om daarmee komaf te maken.

Lees verder

Oekraïne, eindbestemming van de mensheid

Om de top van de zakelijke, politieke of militaire macht in de Verenigde Staten te bereiken, zijn bepaalde rigide karaktergebreken nodig, met name de afwezigheid van medelijden, fatsoen en menselijkheid. In hun persoonlijke leven kunnen dergelijke machtige individuen wel over deze kwaliteiten beschikken, maar als een elite klasse ontbreken dergelijke volledig.

Lees verder

Herdenking: De Armeense genocide

Ieder jaar op 24 april herdenken Armeniërs, Assyriërs, Arameeërs en Grieken samen de Armeense genocide, gepleegd door de Ottomaanse Turken in het jaar 1915. Dit jaar is het 108 jaar geleden dat deze tragische gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Reporter Eliza Movsisyan heeft Armeense roots en vindt het belangrijk om het verhaal van haar voorouders te blijven delen met de wereld.

Lees verder

10 jaar Rana Plaza: Et tu? Versace, Prada, Zara, Mango, Primark, Bonmarché, Moncler, Benetton, Gucci, Matalan...

Op 24 april 2013 stortte in Dhaka, hoofdstad van Bangladesh, een gammel gebouw in waar naaisters (hoofdzakelijk vrouwen) voor westere consumenten spotgoedkope merkkledij fabriceerden aan hongerlonen in erbarmelijke werkomstandigheden. Van de 3112 aanwezige personen kwamen er officieel 1138 om het leven, terwijl anderen zwaargewond overleefden. Is er sindsdien iets veranderd?

Lees verder

Actievoerders eisen einde aan VS-blokkade van Cuba

Zaterdag 22 april beantwoorden actievoerders in Brussel de oproep van de Coördinatie Opheffing Blokkade tegen Cuba. Dit platform van 40 middenveldorganisaties roept president Biden op de relaties met Cuba te normaliseren en de economische blokkade op te heffen. De actievoerders reden per fiets in karavaan door het centrum van Brussel en hielden aansluitend een meeting op het Europakruispunt.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Westerse media en het conflict in Soedan

In Soedan vinden bloedige botsingen plaats tussen het leger onder leiding van generaal Abdel Fattah al-Burhan en de zogenaamde "snelle interventietroepen" onder leiding van generaal Mohamed Hamdane Daglo, ook wel generaal Hemedti genoemd. Westerse media verzwijgen de context

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium