Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Vrijdag kennen we de straf van de agent die Mawda doodschoot. Maar is er dan ook eindelijk gerechtigheid?

Vrijdag valt het verdict in het proces rond de dood van de 2-jarige Mawda die om het leven kwam door een kogel van de politie. Het betekent lang niet het einde van deze zaak.

Lees verder

Ook antroposofen vatbaar voor het complotvirus

Désanne van Brederode is een Nederlandse filosofe en schrijfster. Ze neemt de tendensen die Marie Meeusen in haar artikel over ‘conspirituality’ signaleerde ook waar in antroposofische kringen. Al wordt er amper gesproken over ‘verlosser Trump’, de ‘Great Awakening’ of een pedonetwerk van de elite, ook in deze kringen is het wantrouwen jegens Covid-19 en de maatregelen uitgegroeid tot schrikbarende stemmingmakerij, met vrijheid als inzet. Omdat ze de zorgen van Marie Meeusen deelt, hoopt ze dat dit artikel een aanvulling vormt bij dat van haar.

Lees verder

Proces Mawda: 'De beschuldigde die niemand heeft gehoord'

KVS lanceert de podcast 'De beschuldigde die niemand heeft gehoord': een getuigenis vanop de eerste rij van het proces-Mawda. Dit vanuit de noodzaak om, in de aanloop naar het verdict op 12 februari, ter sprake te brengen wat tot nu toe niet werd gehoord.

Lees verder

'Mag iedereen kinderen krijgen? Als Conner Rousseau zijn geschiedenis kende, wist hij waarom wel'

  Conner Rousseau, de voorzitter van Sp.a, vindt het dus onrechtvaardig dat “mensen die ondervonden dat het ouderschap eigenlijk niets...

Lees verder

Koudegolf: "Brusselse regering creëert extra plaatsen daklozenopvang, maar nog steeds slapen mensen op straat”

Dat de daklozenopvang al maanden gesatureerd is, is geen nieuws: in november en december trokken de 3 organisaties Dokters van de Wereld, het Burgerplatform voor Vluchtelingen en Artsen zonder Grenzen meermaals aan de alarmbel over het structurele tekort aan opvang. “De extra plaatsen zijn een verbetering, maar lossen het structurele tekort niet op.”

Lees verder

“De stilte die doodt”: internationale gemeenschap kijkt weg van wrede schendingen mensenrechten in Haïti

Haïti gaat op dit ogenblik (alweer) door een diepe crisis. Sociaal onrecht, onveiligheid, schrijnende armoede maken het leven ondraaglijk. Bij politici, politie, justitie is corruptie en eigenbelang troef. De kleine fractie schatrijken en criminele bendes doen zonder enige hinderpaal wat ze willen. Dus leven de Haïtianen in angst, stress en armoede. De internationale gemeenschap kijkt ondertussen de andere kant op. Haïtiaan Julien Deroy schreef dit artikel nadat een naaste familielid op straat werd doodgeschoten, geen roofmoord maar een barbaarse misdaad omwille van zijn engagement voor zijn land.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Waarom apothekers nodig zijn in het vaccinatiecentrum

Dat een arts en verpleegkundige nodig zijn in een vaccinatiecentrum, dat spreekt voor zich. Maar waarom ook een apotheker?

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium