Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

COVID-19 en de economische blokkade zetten de Cubaanse gezondheidszorg zwaar onder druk

Het Cubaanse gezondheidssysteem behoort tot de beste van de wereld, maar kraakt vandaag onder het gewicht van COVID-19. Dat is het gevolg van de economische blokkade en de zeer besmettelijke deltavariant. Alles wordt nu ingezet op een snelle vaccinatiecampagne. Het is een race tegen de tijd.

Lees verder

Wanhopige families willen onderzoek naar doodsoorzaak arbeidsmigranten in Qatar

De Qatarese autoriteiten hebben het afgelopen decennium nagelaten om het overlijden van duizenden arbeidsmigranten te onderzoeken, ondanks bewijs dat de sterfgevallen verband houden met extreme hitte en onveilige arbeidsomstandigheden.

Lees verder

Milieu-inspectie blust brandjes maar waar blijft het ambitieus milieubeleid?

Van verschillende kanten krijgen we te horen dat de Milieu-inspectie hard gaat optreden tegen 3M. Er worden PV’s gemaakt, aanmaningen verstuurd en hoorzittingen gepland. Als de diverse inspecties en administraties in Vlaanderen niet uitgekleed zouden zijn, dan hoefde het zover niet te komen. Climaxi komt na drie jaar studie, documenten opvragen en analyseren tot de conclusie dat jarenlange bezuinigingen de capaciteit van de overheid om een beleid te voeren kapot heeft gemaakt.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Welkom Zapatistas! 500 jaar verzet tegen kolonisatie in Latijns-Amerika

  Een delegatie van 170 Zapatistas en leden van het CNI (Nationaal Congres van Inheemsen) uit Chiapas, Mexico is klaar om per vliegtuig de oversteek naar Europa te maken om de lang aangekondigde Viaje por...

Lees verder

Iran: Gelekte videobeelden uit Evin-gevangenis tonen glimp van wreedheden tegen gevangenen

Amnesty International analyseerde gelekte bewakingsbeelden waarop de vreselijke mishandeling van gevangenen in de Evin-gevangenis in Teheran (Iran) te zien is. Volgens Amnesty tonen de beelden nog maar eens aan hoezeer de straffeloosheid heerst in Iran voor gevangenisbewakers die gevangenen folteren en onderwerpen aan andere wrede, onmenselijke en vernederende behandelingen.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium