Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Hoe mannen aan de macht kwamen

In een gedurfd en radicaal boek gaat de bekroonde journaliste Angela Saini op zoek naar de wortels van genderonderdrukking. Hoe is mannelijke dominantie ingebed geraakt in samenlevingen en hoe heeft het zich verspreid over de hele wereld van de prehistorie tot het heden? Feministe en auteur Ida Dequeecker nam het boek voor ons door.

Lees verder

Eigen Volk Vooruit, welvaartschauvinisme in de sociaaldemocratie

Het migratieprogramma van Vooruit stoot op grenzen. Het verzorgingsstaatproject van Conner Rousseau is een voorwaardelijk project voor nieuwkomers, waarbij men de grenzen van het wettelijk toelaatbare opzoekt en overschrijdt. Met Denemarken als leidraad. Het internationalisme, dat hooguit nog bezongen wordt op 1 mei, sterft een stille dood. Waardoor elke kans om een verhaal over sociale mobiliteit in superdiversiteit te vertellen onmogelijk wordt.

Lees verder

Fascistische aanval tegen Cubaanse concerten in Spanje

De populaire Cubaanse muziekgroep Buena Fe krijgt tijdens haar muzikale tournee in Spanje te maken met pesterijen, geweld en censuur van fascistische elementen. Dat is bijzonder onrustwekkend. Cubainformación schreef daarover een manifest.

Lees verder

IDAHOT: "Ik vind het vermoeiend om te moeten inschatten welke ruimte veilig is en welke niet"

Op IDAHOT, de internationale dag tegen LGBTQ+ fobie op 17 mei, lanceert de jongerenorganisatie Wel Jong hun jaarthema: 'Word ruimtemaker!' Om een halt toe te roepen aan de groeiende polarisatie en geweld, wijst Wel Jong op de verantwoordelijkheid die we samen dragen om te bouwen aan een gelijkwaardige en veilige samenleving.

Lees verder

Rerum Novarum “Het lijkt alsof we vandaag al in verkiezingsmodus zijn, maar er zijn dringendere noden”

Donderdag 18 mei vieren beweging.net en haar partnerorganisaties Rerum Novarum. In zijn speech staat voorzitter Peter Wouters stil bij enkele actuele uitdagingen: “Er is nood aan oplossingen zowel in de politiek als daarbuiten. We moeten steun geven aan iedereen die de handen uit de mouwen steekt en werkt naar een betere samenleving, zowel in de politiek als daarbuiten.”

Lees verder

Senegal, de goede leerling van het IMF

Het Internationaal Monetair Fonds en westerse landen krijgen het moeilijk in verschillende landen van Afrika. Maar niet in Senegal. Dat land en vooral zijn president wordt daarvoor beloond met een nieuw akkoord van het IMF. De bevolking is eens te meer de dupe.

Lees verder

Oproep aan alle burgers om de winkels van Delhaize volledig te boycotten

131 academici, kunstenaars en persoonlijkheden doen een oproep aan de bevolking om alle winkels van Delhaize te boycotten. "Deze multinational wil zijn werknemers met geweld zijn vraatzucht voor nog meer winsten opleggen en bedreigt zo de funderingen van de sociale welvaartsstaat. Wij moeten het evenwicht te herstellen door solidair te zijn met alle arbeidsters en arbeiders van het bedrijf. De meest directe manier om dat te doen is het bedrijf te boycotten."

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Plakactie « In uw verkiezingsprogramma: Schaf het statuut Samenwonende af!”

Tijdens de nacht van 14 op 15 mei heeft een collectief van activisten affiches aan de bureaus van de politieke partijen geplakt met één duidelijke boodschap: Schaf het statuut samenwonende af!

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium