Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Protest tegen lezing Dewinter: “UGent biedt ruimte aan een racistische complottheorie”

Studentenvereniging KVHV organiseert op donderdag 1 december een lezing van Filip Dewinter aan de UGent over de omvolkingstheorie. Eerder sprak Dewinter al aan de universiteiten van Leuven en Antwerpen. Ondanks breed gedragen protest wil de rector van de UGent, Rik Van de Walle, de lezing niet verbieden. Wat komt Dewinter eigenlijk vertellen? En hoe verloopt de protestactie donderdagavond? Wij spraken met Igor Willems, student Wijsbegeerte en Economie, en woordvoerder van het platform Geen Haat en Racisme aan de UGent.

Lees verder

Anti-nihilisme. Engagement in de 21ste eeuw

Auteur/psycholoog Paul Verhaeghe werkt aan een nieuw boek. Geen tijd voor uitvoerige boekbesprekingen. Daarom beperkt hij zich tot af en toe tot een 'signalement', even de aandacht vestigen op een goed boek. 'Anti-nihilisme - Engagement in de 21ste eeuw' van de tweeling Arthur en Jarmo Berkhout is het eerste in de rij.

Lees verder

In 2034 begint Derde Wereldoorlog, niet doelbewust maar door inschattingsfout

Gepensioneerd VS-admiraal James Stavridis, voormalig NAVO-opperbevelhebber (2009-2013) schreef samen met auteur en voormalig marinier (2003-2012) Elliot Ackerman de roman 2034: A Novel of the Next World War. Fictie? Hooggeplaatste VS-militairen zijn het eens met hun scenario voor het ontstaan van een Derde Wereldoorlog. Johan Depoortere las het boek en deelt hun mening.

Lees verder

Schade palmolie verschuift naar Afrika en Latijns-Amerika

De bescherming van tropische regenwouden in Azië tegen palmolieplantages verhoogt onbedoeld de druk op andere gebieden. Vooral graslanden en droge bossen in Latijns-Amerika en Afrika lopen gevaar.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Open brief aan de mandatarissen van Vooruit

  Aan alle mandatarissen van de partij Vooruit, Ik en veel andere oud-leden stellen zich de vraag of het nog goed gaat met uw gezondheid? Wij zijn echt bekommerd om het welzijn van U en...

Lees verder

“Nog 3000 jaar zwijgen”

Bij de start van het wereldkampioenschap haalde FIFA-baas Gianni Infantino stevig uit naar Europese critici van de WK-organisatie in Qatar. Onder het motto, ‘de aanval is de beste verdediging’, verweet hij de criticasters hypocriet te zijn en raadde hij Europese mensenrechtenactivisten aan om eerst nog 3000 jaar lang hun excuses aan te bieden voor de historische verantwoordelijkheden van Europa alvorens de mond te openen. In de stijl van o.a. zijn goede vriend Vladimir Putin en bijvoorbeeld Donald Trump maakt hij gebruik van eerder doorzichtige retorische trucjes om de aandacht af te leiden van wat er zich de laatste 12 jaar in Qatar, onder de medeverantwoordelijkheid van de FIFA, heeft afgespeeld.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium