Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Open brief over lezing Filip Dewinter aan de UGent: racisme en fascisme is geen mening, maar een misdrijf

Recent kondigde KVHV-Gent aan dat ze op donderdag 1 december Filip Dewinter aan de UGent uitnodigen om zijn boek ‘omvolking’ te komen voorstellen. Met een ruime groep studenten, docenten van de UGent en vertegenwoordigers van het Gentse maatschappelijke middenveld roepen we de rector en de Raad van Bestuur van de Universiteit Gent op om deze aangekondigde lezing te annuleren.

Lees verder

Europese jong groenen aan hun leiders op de COP27: luister niet naar de fossil fools!

De klimaattop COP21 bracht in 2015 het Klimaatakkoord van Parijs voort, waar ambitieuze doelstellingen overeengekomen werden en landen beloofden hun best te doen om de globale opwarming tot 1,5°C te beperken. Toch zijn we 7 jaar en 5 COPs later helemaal nog niet op koers om die doelstelling te halen. We hopen dat COP27 hier verandering in brengt, maar daarvoor zal de manier waarop beslissingen gemaakt worden moeten veranderen.

Lees verder

Hoe we in deze moeilijke tijden zorg betaalbaar kunnen maken

Steeds minder artsenspecialisten in de ziekenhuizen volgen de conventie nog. Conventies zijn prijsafspraken tussen de minister, de mutualiteiten en de artsensyndicaten die ervoor zorgen dat wat de patiënten zelf voor de zorg moeten ophoesten, beperkt blijft. Tegelijk vragen steeds meer artsen supplementen aan hun patiënten. Het kan anders.

Lees verder

Actievoerders Vlaams-Brabant geven duidelijk signaal

Johan Vervoort van ACV Vlaams-Brabant: “De stakingsoproep is in onze regio zeer goed opgevolgd. Het was geen klassieke staking maar een actiedag, waarbij actie vele vormen heeft aangenomen, van stakingen tot symbolische acties en initiatieven waarbij ingezet werd op sensibilisering.”

Lees verder

Palestijnen in een staat van Apartheid: na de vergeten bezetting, de vergeten verkiezingen? 

De kersverse extreemrechtse regeringen in Zweden en Italië zijn ons allemaal niet ontlopen. De verkiezingsoverwinning – ‘heroverwinning’ liever – van de rechtse en uitgesproken anti Palestijn Benjamin 'Bibi' Netanyahu in Israël ontglipte daarentegen de aandacht van media en van politici in ons land. Laat je niet misleiden door Netanyahu’s koosnaampje 'Bibi', want niets is wat het lijkt.

Lees verder

Documenta 15 hield een interessante spiegel voor

De 15e editie van het belangrijkste beeldende kunstevenement dat elke vijf jaar in Kassel doorgaat, sloot na honderd actieve dagen op 25 september de deuren. Vergeleken met de Biënnale van Venetië, die nog tot 27 november loopt, kon d15 op weinig media-interesse rekenen. Voor zover die er kwam, ging het vooral naar de opgepookte antisemitisme-rel, dewelke dan weer disproportioneel veel aandacht kreeg. Komt dat omdat er vooral alternatieve kunstcollectieven en amper bekende kunstenaars meededen? Een nabeschouwing.

Lees verder

Groenlands ijs verdwijnt nog sneller dan gedacht

De ijskap in het noordoosten van Groenland kan tegen het einde van deze eeuw zes keer sneller afnemen dan modellen eerder hebben voorspeld. Dat is de conclusie van een nieuwe studie die verschillende data heeft gecombineerd.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Primeur in België: Halle opent nieuwe wandelroute langs koloniale sporen

Tijdens de November Wereldmaand 2022 opent Halle een nieuwe wandelroute langs sporen van Afrika en Congo in Halle. Halle krijgt hiermee een opvallende primeur want er komt een handige gids beschikbaar waarmee je in Halle een onderbelicht hoofdstuk uit onze geschiedenis kan verkennen. De folder kan je gratis oppikken in het toerismekantoor op de Grote Markt van Halle en is gratis te downloaden in de Erfgoedapp van Vlaanderen. 

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium