Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Abortuspremiejagers Texas zijn christelijke fundamentalisten, geen klokkenluiders

Het federale gerechtshof van de VS zou de nieuwe abortuswet van de staat Texas dan toch tegenhouden nadat het dat aanvankelijk geweigerd had. Een van de fanatieke elementen van deze christelijk fundamentalistische wet is dat premiejagers - die in aanmerking komen voor een beloning van 10.000 dollar van de staat Texas - als "klokkenluiders" zouden erkend worden.

Lees verder

Rechtse oppositie Bolivia bedreigt democratisch verkozen regering

Boliviaans president Arce gaat enkele moeilijke weken tegemoet. Tijdens een ‘pro-democratische top’ in de economische hoofdstad Santa Cruz wond de oppositie er geen doekjes om. “We zullen er alles aan doen om deze dictatuur een halt toe te roepen”, zei Rómulo Calvo, extreem-rechtse voorzitter van het beruchte Comité Cívico pro Santa Cruz op 4 oktober.

Lees verder

Gezondheidssector in de bres voor het klimaat: geen gezonde mensen op een zieke Aarde

Na de klimaatjongeren, de grootouders voor het klimaat en tal van organisaties en groeperingen, gaat nu ook de gezondheidssector op straat voor het klimaat. Daartoe roept het onlangs, door een handvol artsen opgerichte collectief Health for Future - Belgium alle Belgische gezondheidswerkers op om op 10 oktober in het wit gekleed af te zakken naar Brussel, voor de eerste klimaatmars sinds het begin van de coronacrisis. “Het wordt hoog tijd dat we onze stem laten horen: de klimaat- en ecologische noodtoestand is ook een noodtoestand voor de volksgezondheid”.

Lees verder

Turks schrijver Ahmet Altan verdient meer Nederlandse vertalingen

Turks schrijver/journalist Ahmet Altan werd in 2018 aangehouden door het regime van president Erdogan en kreeg levenslang voor beweerde betrokkenheid bij de mislukte staatsgreep van 2016. Onder internationale druk kwam hij in april 2021 vrij. Van hem is nog maar één roman vertaald, 'De secretaris (2001)', die alleen tweedehands nog te vinden is. Zeer onterecht. Een aanrader.

Lees verder

WWF vraagt de oprichting van een expertisecentrum ter bestrijding van de illegale houthandel in België

Ons land is een draaischijf voor de houthandel in Europa maar de autoriteiten moeten illegaal gekapt hout uit onze rekken houden. De federale overheid heeft zich geëngageerd om deze handel te bestrijden door de huidige controlemiddelen te versterken. WWF roept ministers op om deze inzet voort te zetten en vraagt de oprichting van een landelijk expertisecentrum dat opsporing effectiever maakt.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Scholen roepen op om deel te nemen aan de klimaatmars

´De klimaatcrisis is geen ver-van-ons-bed show meer en we moeten nu in actie schieten.´ Met die boodschap voeren lagere en middelbare scholen uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië, en gezamenlijk actie op vrijdag 8 oktober 2021 onder de noemer van “Wake Up for Climate”.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium