Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Nederlandse vakbond FNV vindt de weg naar jongeren, hoe doen zij dat?

Bas van Weegberg is hoofdverantwoordelijke voor de jongerenwerking bij de Federatie Nederlandse Vakbeweging FNV. DeWereldMorgen.be vroeg hem hoe de FNV er in slaagt om veel nieuwe leden te werven, vooral jongeren.

Lees verder

Na vreselijke moord op 11-jarig kind in Antwerpen: kijk aub naar succesvolle decriminalisering drugsgebruik in Portugal

Naar aanleiding van de gruwelijke moord op een 11-jarig kind in Antwerpen, is het dringend tijd om het huidige beleid te herzien dat drugsgebruik als een louter crimineel feit behandelt en niet als een maatschappelijk gezondheidsprobleem. De nieuwe president van Colombia wil af van de 'oorlog tegen de drugs'. In Portugal gebeurt het al 23 jaar mét succes. De drugsgebruiker wordt er als een zieke behandeld, terwijl de drugshandelaar nog steeds als een zware crimineel wordt aangepakt. Met succes.

Lees verder

Hoe tevreden ben jij over DeWereldMorgen.be?

Beste DWM-supporter, Tweejaarlijks onderzoeken we de tevredenheid bij onze community en dus bij u. Wij appreciëren het enorm wanneer u...

Lees verder

Ontruiming bezetting bruinkoolmijn begonnen: ‘Als staat niet beschermt tegen planetaire destructie nemen we heft in eigen handen’

Op 10 januari in de vroege ochtend is de Duitse politie begonnen met de ontruiming van Lützerath, een dorpje dat reeds twee jaar bewoond wordt door milieuactivisten. Met hun actie beogen ze de uitbreiding van de naastgelegen bruinkoolmijn tegen te houden. Ondertussen hebben meer dan duizend activisten zich in het dorpje verzameld, waaronder een twintigtal Belgen, met als doel te blijven. Ze hebben zich hierop de afgelopen maanden dan ook goed voorbereid: ze hebben voedsel voor meerdere dagen voorzien, bouwden barricades en hebben zichzelf nu verschanst in gebouwen en zelfgebouwde boomhutten. Daarnaast reizen nog tientallen Belgen de komende week naar daar en is er een solidariteitsactie georganiseerd aan de Duitse ambassade in Brussel.

Lees verder

Start van absurde rechtszaak tegen hulpverleners in Griekenland

Bij de start van het proces tegen reddingswerkers Seán Binder en Sarah Mardini, herhaalt Amnesty International zijn oproep aan de Griekse autoriteiten om alle aanklachten tegen hen te laten vallen. Seán, een getrainde duiker, en Sarah, een Syrische vluchtelinge en activiste wiens verhaal de inspiratie was voor de Netflixfilm ‘The Swimmers’, komen op 10 januari voor de rechter, samen met 22 anderen van de ngo waar ze als vrijwilligers voor werkten. Ze kijken aan tegen oneerlijke, ongegronde aanklachten, eenvoudigweg omdat ze vluchtelingen en migranten hielpen die dreigden te verdrinken op zee.

Lees verder

Ideologie Bolsonaro in verdomhoekje na bestorming in Brazilië

“Terrorisme” en “poging tot staatsgreep”: dat is de breed gedeelde conclusie onder de autoriteiten en journalisten na de bestorming van overheidsgebouwen door duizenden aanhangers van oud-president Jair Bolsonaro zondag. De ideologie van de ex-president zit sindsdien in het verdomhoekje.

Lees verder

2022 komt met “rampenfactuur” van 270 miljard dollar

Steeds hevigere stormen en overstromingen zorgen ervoor dat natuurrampen de komende jaren zware economische verliezen zullen veroorzaken, stelt herverzekeraar Munich Re in een nieuw rapport. In 2022 bedroeg de “rampenfactuur” wereldwijd 270 miljard dollar volgens de Duitse verzekeraar.

Lees verder

Gat in ozonlaag sluit zich binnen enkele decennia

De ozonlaag is goed op weg om zich binnen vier decennia te herstellen, blijkt uit een VN-rapport. De inspanningen die daarvoor nodig zijn, komen ook het klimaat ten goede.

Lees verder

Europa hotspot van klimaatrecords in 2022

De zomer van 2022 was de warmste ooit gemeten in Europa, blijkt uit cijfers van de Europese klimaatdienst Copernicus. In zijn geheel was 2022 het op één na warmste jaar ooit in Europa.

Lees verder

Ook WK Hockey oogst kritiek: dure stadions slorpen ontwikkelingsgeld op

Het wereldkampioenschap hockey, dat vrijdag in India begin, heeft de arme mijnregio Odisha al miljoenen gekost. Veel van de stadions en terreinen werden gebouwd met fondsen die voorzien waren voor de ontwikkeling van de achtergestelde regio.

Lees verder

Danone voor de rechter wegens plasticvervuiling

Verschillende milieuorganisaties hebben de Franse voedingsgroep Danone voor de rechter gesleept voor haar overtollig gebruik van plastic in heel de toeleveringsketen. Danone doet volgens de eisers niet genoeg om het gebruik van wegwerpplastic te beperken en milieuvervuiling te voorkomen.

Lees verder

Minstens helft van alle gletsjers ten dode opgeschreven

Volgens een nieuwe studie met verbeterde modellen verdwijnen gletsjers nog sneller dan tot nog toe werd aangenomen. Aan het huidige tempo verdwijnen twee op de drie gletsjers tegen het einde van deze eeuw.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Het verdriet van Europa, drama in vele bedrijven. Een voorbeschouwing

  In de loop van de 19de eeuw kwam als gevolg van de Industriële Revolutie het industrieel kapitalisme op. Dit ging gepaard met een sterk overheersend agressief imperialisme, een systeem waarbij de financiële elite met geweld land, arbeid,...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium