Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Waarom is de vaccintwijfel zo groot in Europa?

Bij de start van het vaccinprogramma tegen COVID-19 heerst grote euforie. De testresultaten waren heel hoopgevend en binnen het jaar zouden we eindelijk verlost kunnen zijn van het moordend virus. Toch heerst bij heel wat mensen nog veel scepticisme t.a.v. het vaccin? Van waar komt dat en hoe kan dat overwonnen worden?

Lees verder

Cultuur is geen pasmunt!

Een 600-tal artistieke en sociaal-culturele organisaties doen een oproep om ‘de draagkracht van de coronamaatregelen’ te verdelen over de hele samenleving.

Lees verder

De politieke lente van Marseille is niet meer

Burgerbewegingen treden stilaan uit de schaduw en beginnen zich in verschillende sectoren van de maatschappij te profileren. Ook op het politieke vlak en vooral dan op het gemeentelijk niveau komt de burger steeds meer de neus aan het venster steken. Die municipalistische stroming manifesteert zich op vele plaatsen in de wereld.

Lees verder

Italiaanse ervaringen met gevechtsdisciplines, geen exclusief terrein van extreem-rechts

In de media en de publieke opinie worden gevechtsdisciplines vaak op min of meer expliciete wijze herleid tot gewelddadige contexten en tot een cultuur – of een houding – van rechts. Italiaans onderzoeker Lorenzo Pedrini nuanceert die stellingnames en bundelde zijn ervaringen als bokser, etnograaf en socioloog in het boek 'La boxe popolare'.

Lees verder

Boekbespreking: Felrood China

"China is niet langer communistisch. Het gerucht heeft zich verspreid alsof het een feit is. Maar zou dat niet het grootste misverstand van onze tijd zijn?" Deze zo wijdverspreide veronderstelling was de aanleiding tot het boek Rouge vif, l'idéal communiste chinois (Felrood, het Chinese communistische ideaal), een essay vanAlice Ekman (Editions de l'Observatoire, februari 2020, 224 pagina's).

Lees verder

Centraal-Azië, prachtig historisch kruispunt van de zijderoute, heeft een waterprobleem

Water zou wel eens de inzet kunnen worden van toekomstige oorlogen. Centraal-Azië wordt zwaar getroffen door uitdroging en woestijnvorming, als rechtstreeks gevolg van de klimaatverandering. Die realiteit contrasteert fel met de historische pracht van de steden langsheen de oude zijderoute. Italiaanse journalist Giacomo Sini geeft in deze fotoreportage zijn indrukken van een reis door Centraal-Azië.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

50 humanitaire visa voor Koerdische strijdkrachten

Een belgische delegatie van parlementsleden en humanitaire werkers, waaronder Koen Metsu (N-VA) en Georges Dallemagne (cdH), bezocht begin December de semi-autonomische regio in Noord-Oost Syrië die door de Koerdische rebellen geleid wordt. Volgens de parlementsleden...

Lees verder

Radio Mukambo's Top 30 albums van 2020

2020 was een vreselijk jaar voor muzikanten, artiesten en creatievelingen, en toch werden we getrakteerd op heel wat goede muziek. Deze week biedt Radio Mukambo je de 30 beste albums van 2020 (30 tot 16)...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium