Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Nord Stream versie drie: kritische journalistiek wijkt voor oorlogskoorts

De CIA-versie dat een of andere Oekraïense groep de Nord Stream-leidingen zou hebben gesaboteerd, die werd gelanceerd kort na de revelaties van Seymour Hersh, valt reeds uit elkaar. Absolute zekerheid over de echte dader is er nog steeds niet. Zeer zeker is daarentegen dat de grote media hier niet bepaald fraai uit komen. De bereidheid om steeds weer de gepaste 'versie' prominent te brengen is pathetisch. Kritische journalistiek moet wijken voor oorlogspropaganda.

Lees verder

Total Antwerpen solidair met stakers in Frankrijk

Vandaag blokkeerden syndicalisten van de Algemene Centrale de uitgang van de Antwerpse Totalraffinaderij uit solidariteit met de Franse petroleumarbeiders, die al weken staken tegen de pensioenplannen van president Macron.

Lees verder

#14: Ga terug naar je land!

Ga terug naar je land, een duidelijk racistische boodschap. Vandaag de dag gebruiken veel beleidsmakers een opgekuiste versie hiervan als excuus voor het mensonterend en falend asiel- en opvangbeleid. Wat het huidige terugkeerbeleid betekent weet Emmanuelle Vinois, advocaat met specialisatie in de rechten van vreemdelingen en coördinatrice van MoveCoalition, tot in details. Onze host Tjhoi gaat met haar in gesprek over wat er momenteel allemaal misloopt in onze detentiecentra en hoe het beter kan.

Lees verder

Colombiaanse drugshandel aanpakken met landbouwhervorming en regulering

Na meer dan 60 jaar burgeroorlog sloten de Colombiaanse regering en de FARC-guerrilla in 2016 een vredesakkoord. Met jaarlijks 12.000 moorden blijft dit immense land met circa 50 miljoen inwoners echter nog steeds geconfronteerd met veel, vooral drugsgerelateerd, geweld. Onderdeel van het vredesakkoord was de oprichting van een Waarheidscommissie. Luc Vanheerentals interviewde voor DeWereldMorgen.be medio december in het EU-parlement Francisco de Roux (79), voorzitter van deze commissie. In de marge van de uitreiking van de Sacharovprijs aan ‘het dappere Oekraïense volk’ kreeg de Waarheidscommissie er toen een speciale vermelding.

Lees verder

President Mexico tot VS: "Democratie kan niet samengaan met oligarchie”

Op 29-30 maart 2023 organiseerde president Biden een virtuele Top van de Democratie. Mexicaans president Andrés Manuel López Obrador nam de gelegenheid te baat om, zonder zijn noorderbuurland bij naam te noemen, de VS te bekritiseren voor zijn façade van democratie, die ze aan de rest van de wereld wil opdringen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Het medialandschap is zorgelijk

De wereld van onze geschreven en beeldende media is sterk verschraald. Men publiceert nog enkel wat de lezer graag leest zodat de reclameboodschappen, in die media, door zoveel mogelijk volk gelezen worden. Reclame dicteert de...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium