Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Bespaar niet op kap van mensen met laagste inkomens

Het Vlaams Netwerk tegen Armoede is niet te spreken over de besparingsplannen van de federale regering. Het zijn vooral de meest kwetsbaren die het hardst geraakt zullen worden en nog dieper in de armoede geduwd worden, aldus Heidi Degerickx algemeen coördinator Vlaams Netwerk tegen Armoede.

Lees verder

Burgers slepen overheden steeds vaker voor rechter wegens klimaatluiheid

In 2020 en 2021 zagen wereldwijd bijna 500 klimaatzaken het licht, het summum van een aanhoudende stijging in de afgelopen tien jaar. Steeds meer burgers maken zich ongerust over het klimaat en willen hun grondrechten via de rechter beschermen. 

Lees verder

Leesvoer van eigen bodem, pertinent tegendraads, én wat politieke satire

Dit weekend bieden we in onze rubriek Tegendraads Leesvoer vooral kwaliteit van eigen bodem, met links naar uitstekende websites die het andere nieuws brengen: sociaal.net, RektoVerso en ZIZO Magazine. Verder nog een grappige video van onze tegenvoeters in Australië, met bijtend grappige politieke satire, iets dat navolging verdient. Geeft zin om er ook hier mee te beginnen.

Lees verder

“Belgische honger naar biobrandstoffen blind voor schendingen mensenrechten in Peru en Brazilië”

De Europese Unie laat toe dat lidstaten hun doelstellingen voor hernieuwbare energie op verschillende manieren halen. België blijft dat doen...

Lees verder

Sociale strijd in Europa wakkert aan: kiezen we voor bewapening of voor sociaal welzijn?

Dezelfde landen waar mensen op straat komen om te demonstreren tegen stijgende kosten, gebrekkige gezondheidszorg, langer werken... zullen in de toekomst beduidend meer uitgeven aan bewapening. Dat is geen toeval, want het accepteren van hogere wapenuitgaven betekent inleveren op sociale uitgaven en welzijn. Het wordt tijd dat we die tegenstelling goed onder ogen zien.

Lees verder

Frankrijk anno 2023, niets te melden? Beeldmateriaal genoeg, beste media

De beelden spreken voor zich. En toch is er de vanzelfsprekendheid waarmee de Europese media, de Belgische incluis, de politierepressie in Frankrijk laten passeren als een nieuwtje tussendoor, terwijl de Raad van Europa, de VN en mensenrechtenorganisaties er schande over spreken. Een overzicht van de politiestaat op amper een uur rijden van Brussel.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

20 jaar sui generis-statuut voor onthaalouders: tijd voor het vervolg 

Op 1 april 2023 is het 20 jaar geleden dat het ‘sui generis’-statuut voor onthaalouders in het leven geroepen werd. Dit statuut zorgde voor een betere bescherming maar is nog onvoldoende. De BBTK voert daarom al jaren syndicale strijd om alle onthaalouders van een volwaardig werknemersstatuut te voorzien. Er zijn al enkele stappen in de juiste richting gezet maar er moet dringend werk gemaakt worden van een volledig uitdoofscenario. 

Lees verder

Ludieke actie in vertrekhal tegen de subsidiestroom naar Antwerp Airport

In de vooravond van donderdag 30 maart bezaaiden een twintigtal actievoerders de vertrekhal van de luchthaven in Deurne met valse bankbiljetten. Ook werd er voor het luchthavengebouw een groot spandoek aan het standbeeld van Jan...

Lees verder

Begrotingskrater wordt gevuld met bloed, zweet en tranen.

‘T zal allemaal wel zijn.  Ik heb de begrotingscontrole nog niet gelezen en ik ben bijlange aan niet van alles op de hoogte en onze politici liegen nooit.  Maar wat weet ik wel? Wel, een...

Lees verder

Actie Extinction Rebellion tijdens Ronde Van Vlaanderen: “We moeten van koers veranderen"

Extinction Rebellion doet nu zondag opnieuw een actie tijdens de Ronde Van Vlaanderen. Dé belangrijkste wielerklassieker is het perfecte toneel om een breed publiek te bereiken voor een kwestie die ons allemaal meer zorgen zou moeten baren.

Lees verder

Participatie in Leuven? Over de muurschildering in de Karel Schurmansstraat

Alle begrip voor het feit dat participatie aan het beleid een moeilijke zaak is. Je kan immers onmogelijk iedereen gelijk gegeven. En de commentaar van de betrokkenen achteraf is vaak afhankelijk van de mate dat...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium