Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Energiefactuur: Griekenland en Spanje romen overwinsten af, waarom kan België dat niet?

Energiefacturen worden onbetaalbaar. En wat doet onze overheid? Ze geeft wat kruimels en weigert de schandalige overwinsten van de energiereuzen af te romen. Spanje en Griekenland tonen nochtans dat het anders kan. Gelukkig komen de vakbonden in actie.

Lees verder

Europa’s energie-armageddon “made in Berlin and Brussels”, niet in Moskou

Op 22 augustus lag de marktprijs voor aardgas bij de Duitse gasnetbeheerder THB (Trading Hub Europe) meer dan 1000% hoger dan een jaar geleden. De meeste Duitsers krijgen van de regering Scholz te horen dat de schuld ligt bij Poetin en diens oorlog in Oekraïne. Maar dat ver bezijden de waarheid. EU-politici en belangrijke financiële belangen gebruiken Rusland als dekmantel voor wat eigenlijk een energiecrisis van Duitse en Brusselse makelij is. De gevolgen zijn dan ook geen toeval.

Lees verder

Met 10 000 in Brussel voor meer koopkracht en lagere energiefactuur

Minstens 10 000 betogers vandaag in Brussel. Ze maken zich zorgen over hun koopkracht en hun energierekening. Een maximumprijs voor energie, de superwinsten van de energieproducenten wegbelasten en komaf maken met de loonnormwet, dat zijn slechts enkele van de eisen.

Lees verder

“EU kan al tien jaar eerder dan gepland klimaatneutraal worden”

De Europese Unie kan al in 2040 netto-nuluitstoot bereiken - tien jaar eerder dan gepland, zegt een nieuw rapport van onderzoeksbureau Climate Analytics.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Toegankelijkheid, een ramp

Ik vind het mensonterend en discriminerend dat de wet op toegankelijkheid, die al via een ministrieel besluit werd goedgekeurd in 2010, nog altijd niet wordt toegepast of gehandhaafd.

Lees verder

Kinepolis is een neoliberale popcornfabriek

Kinepolis wil met “Cine K” cinefielen verleiden en auteursfilms tonen. Auteursfilms zoals de nieuwe, in Cannes geprezen film van Jean-Pierre en Luc Dardenne, “Tori et Lokita”.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium