Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Vijay Prashad: “In het kapitalisme zijn racisme en seksisme functioneel"

Begin juli gaf de Indische historicus Vijay Prashad een lezing over dekolonisatie in de Casa de las Americas in Havana. Marc Vandepitte was erbij en nam nota van deze boeiende lezing. Hieronder het deel over seksisme en racisme.

Lees verder

De inflatie heeft de bedrijven al miljarden opgeleverd: wij leggen uit waarom

De stijging van de kosten in levensonderhoud baart de werknemers uit alle uithoeken van het land zorgen: energiefacturen die meer dan verdubbeld zijn; een indexering van de huur die onbetaalbaar wordt; moeite om te tanken en om de koelkast te vullen,... De overheidssteun was welkom, maar onvoldoende. Het Verbond van de Belgische Ondernemingen (VBO) herhaalt "dat er geen geld is om meer te kunnen doen. De ondernemingen hebben het moeilijk". Nochtans zijn er wel marges beschikbaar, en wij stellen voor dat ze ingevuld worden. 

Lees verder

Uber files: Ontmasker de wolf in schapenvacht!

Is het echt een verrassing? De interne documenten van Uber bevestigen de agressieve lobbystrategie en de georganiseerde druk die Uber, onder meer met geweld, op de overheid uitoefent. Helaas bevestigen ze ook wat iedereen al wist. Denk maar aan de Belgische minister die in januari 2018 naar Davos snelde om een vicevoorzitter van Deliveroo te sussen, toen een opstand van koeriers het platform in België bedreigde. Enerzijds toont het kabinet begrip voor de werknemers, anderzijds blijft de minister tegen de lobbyisten aanschurken.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Kan Lula al in de eerste ronde winnen?

Op 2 oktober vindt de eerste ronde van de Braziliaanse presidentsverkiezingen plaats. Lula (PT), President van 2003 tot 2010, is veruit de belangrijkste kandidaat. Dezer dagen wil hij zodanig ver drijven om zijn opposant en...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium