Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Sociale strijd in Europa wakkert aan: kiezen we voor bewapening of voor sociaal welzijn?

Dezelfde landen waar mensen op straat komen om te demonstreren tegen stijgende kosten, gebrekkige gezondheidszorg, langer werken... zullen in de toekomst beduidend meer uitgeven aan bewapening. Dat is geen toeval, want het accepteren van hogere wapenuitgaven betekent inleveren op sociale uitgaven en welzijn. Het wordt tijd dat we die tegenstelling goed onder ogen zien.

Lees verder

Sluiting winteropvang voor daklozen in Antwerpen: meer dan 100 mensen terug op straat

Morgen (31 maart) sluit de Winteropvang voor daklozen in Antwerpen. Hierdoor valt de capaciteit in Antwerpen terug op 105 bedden voor in verhouding zo’n 1000 daklozen in de stad. De lokale middenveldorganisaties (Dokters van de Wereld, ’t Vlot, Kamiano, Free Clinic vzw en Filet Divers) maken zich zorgen over de definitieve sluiting van het winteropvangcentrum voor 90 mensen zonder papieren. Zij kampen vaak met grote kwetsbaarheden en kunnen vanaf morgen nergens meer terecht.

Lees verder

Uitstoot privéjets explodeert

Het aantal privéjetvluchten in Europa is vorig jaar met 64 procent gestegen, blijkt uit onderzoek in opdracht van Greenpeace. De totale CO2-uitstoot van de vluchten is meer dan verdubbeld.

Lees verder

Burgemeester van Barcelona verbreekt banden met Israël vanwege Apartheid

Ada Colau, de burgemeester van Barcelona, kondigde op woensdag 8 februari aan dat haar stad de banden verbreekt met Israël. Daarmee komt een einde aan de symbolische en 25 jaar oude relatie als “zustersteden” met Tel Aviv. De reden: het gewelddadige beleid tegen de Palestijnen.

Lees verder

Frankrijk anno 2023, niets te melden? Beeldmateriaal genoeg, beste media

De beelden spreken voor zich. En toch is er de vanzelfsprekendheid waarmee de Europese media, de Belgische incluis, de politierepressie in Frankrijk laten passeren als een nieuwtje tussendoor, terwijl de Raad van Europa, de VN en mensenrechtenorganisaties er schande over spreken. Een overzicht van de politiestaat op amper een uur rijden van Brussel.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Liefste Gentse (Jong)socialisten

Voor Gent!    Liefste Gentse (Jong)socialisten, Het is zover, witte rook voor de stadslijst, zo vernamen we afgelopen zondag. Donkere wolken boven Gent, wat ons betreft. Kartelpartnerruil, waarbij jullie de liberalen blijken te verkiezen boven...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium