Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

"Rojava, basisdemocratisch experiment in Koerdisch Syrië dat onze steun verdient"

Filip De Bodt bezocht Rojava, het gebied in het noorden van Syrië dat onder controle van de Koerden staat. Hij vertelt over de heropbouw van de regio na de verwoestende burgeroorlog, over de toekomst van het democratisch experiment, en over de gezondheidszorg in Rojava.

Lees verder

Naar een ander geldbeleid? De rol van overheden en centrale banken herbekeken

Het huidige debat over de overheidsfinanciën is doorspekt met misverstanden en clichés. Staatsschulden en begrotingstekorten zijn minder problematisch dan we op het eerste gezicht denken. Centrale banken en overheden kunnen een meer actieve rol spelen in het stimuleren van de economie en een grotere bijdrage leveren aan het oplossen van de vraagstukken waarvoor de samenleving vandaag staat.

Lees verder

Unseen Asian Stories: slachtoffers van racisme niet aan hun lot overlaten

Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Racisme op 21 maart 2023 organiseerde Untold Asian Stories in samenwerking met LEVL, TRILL en het Internationaal Comité Unseen Asian Stories, een tiendaagse expo met bijzonder knap en ontroerend werk van artiesten met Aziatische roots.

Lees verder

Een ander inschrijvingsbeleid voor scholen is mogelijk

Een school voor je kind vinden? Niet altijd eenvoudig! Oproep voor een democratische school (Ovds) stelt een systeem voor waarbij elk kind een plaats aangeboden krijgt in een kwaliteitsvolle school met een goede sociale mix. Daarbij blijft de keuzevrijheid van de ouders behouden.

Lees verder

Macron: ‘Europa mag geen vazal worden van de VS’

In een interview op zijn terugreis uit China heeft president Macron een aantal opvallende uitspraken gedaan. Hij wil niet dat Europa mee wordt gesleurd in de Koude Oorlog tegen China en pleit voor strategische autonomie. Dat valt blijkbaar niet bij iedereen in goede aarde.

Lees verder

De oorlog in Oekraïne en de naïviteit van Europa

Europa denkt dat deze oorlog gaat over waarden als vrijheid en democratie tegenover autocratie. Maar voor de VS en ook voor Rusland draait het om brute macht. Terwijl het Westen meer geïsoleerd geraakt van de rest van de wereld, zijn de Verenigde Staten er door deze oorlog verbazend goed in geslaagd om de dominantie van Duitsland te breken.

Lees verder

Extreemrechtse regering Netanyahu stuurt aan op escalatie van geweld

Sinds het aantreden van de extreemrechtse regering gaat het geweld in Israël in stijgende lijn. Joodse extremisten doen er alles aan om de Palestijnen te provoceren. Ondertussen kijkt Europa de andere kant op. De struisvogelpolitiek over Palestina contrasteert sterk met de doortastendheid die de EU rond Oekraïne aan de dag legt.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Wereldgezondheidsdag Brussel 7 april 2023.: Le juste prix. Votre santé avant le profit

Wereldgezondheidsdag Brussel 7 april 2023.: Le juste prix. Votre santé avant le profit Op 7 april lanceerde Solidaris, de Franstalige afdeling van het Socialistisch ziekenfonds een actie ‘Le juste prix. Votre santé avant le profit.’ De...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium