Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

"Stagediven met vetpakken": het 'plus size'-bestaan in het oog van de maatschappij

  Het is 24 februari 2023 wanneer Lizzo passeert in het Sportpaleis. Zoals de Spotify-statistieken van de Amerikaanse zangeres ietwat...

Lees verder

“Vlaamse overheid voert pestmaatregel tegen sociale huurders onduidelijk uit”

Vanaf april 2023 kunnen sociale woningmaatschappijen controleren of sociale huurders zonder werk zich ingeschreven hebben bij de VDAB. Voor deze inschrijving, verplicht sinds 1 januari, kregen huurders tot 31 maart de tijd. Het Vlaams ABVV stelt vast dat deze pestmaatregel zeer onduidelijk werd uitgevoerd en geen enkel gunstig effect heeft voor betere werkgelegenheid.

Lees verder

Kledingmarkt in Bangladesh in de as: 5.000 kramen in vlammen op

In de hoofdstad van Bangladesh is een enorme brand uitgebroken in de populaire kledingmarkt Bangabazar. Zo'n vijfduizend marktkramen gingen in rook op. Minstens acht mensen raakten gewond.

Lees verder

Ik ben een cartograaf, die kaarten maakt met woorden

Net als menig veertigplusser voelt Jeroen Theunissen de drang om het roer om te gooien. Geen gloednieuwe moto, geen nieuw lief, maar wandelen door Europa en er een boek over schrijven. Paul Verhaeghe las het resultaat: “Zo’n boek waarin witte mannen dingen uitleggen? Ja hoor, maar dit boek is nooit belerend."

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Ecologisch magazine De Koevoet verdwijnt

Slecht nieuws in de wereld van duurzaam bouwen en wonen. De raad van bestuur van de vzw Dialoog uit Wijgmaal heeft beslist om te stoppen met de uitgave van het ecologisch magazine De Koevoet. Het tijdschrift,...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium