Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Word jij onze nieuwe collega?

Jij kent www.DeWereldMorgen.be misschien wel als een onafhankelijk mediaplatform. Maar eigenlijk zijn we in de eerste plaats een beweging. Wij ijveren voor een duurzame, sociale en democratische samenleving en doen dat door samen met een breed netwerk van vrijwilligers en burgerjournalisten media te maken. Wil je meehelpen om deze mediabeweging mee vorm en inhoud te geven?

Lees verder

Laat onze ouderen niet in de steek!

Naar aanleiding van de seniorenweek wensen wij te reageren op uitspraken in de media van Epidemioloog Luc Bonneux. Hierbij wordt geopperd om na te denken of het zinvol is om nog intensieve zorg te voorzien voor ouderen. Dit is hard binnengekomen bij onze zorgkundigen die zich dag in, dag uit inzetten binnen de ouderenzorg. Wij wensen onze ouderen niet op te geven!

Lees verder

Klimaatzaak in hoger beroep tegen Belgische overheden

De Belgische Klimaatzaak gaat in hoger beroep tegen de Belgische overheden. Klimaatzaak won een half jaar geleden al voor de rechtbank, sindsdien is er niets concreets veranderd, zegt de vzw.

Lees verder

Waar blijft dat vaccin voor het volk?

Laten we het maar toegeven, het was kortzichtig om te dromen dat de vaccins zouden volstaan om ons te verlossen uit deze verstikkende pandemie. Tussen torens van toiletpapier en honderdduizend minuscule puzzelstukken verliest een mens het zicht op het grotere geheel. Maar van de politici, die grote sommen publiek geld over tafel schoven naar de farma-industrie voor de ontwikkeling van een coronavaccin, hadden we iets meer voorzienigheid mogen verwachten.

Lees verder

Vakbonden reageren op verplichte vaccinatie zorgpersoneel: 'fundamenteel foute regeling'

De federale regering nam recent de beslissing een verplichte vaccinatie in te voeren voor gezondheidspersoneel, met mogelijkheid tot ontslag voor niet-gevaccineerde werknemers vanaf 1 april 2022. Vakbonden ACV Puls, ACV Openbare Diensten en socialistische vakbond BBTK-ABVV vinden de regeling fundamenteel fout. BBTK noemt de regeling een oorlogsverklaring: “Een dergelijke maatregel leidt uiteindelijk tot een aantasting van de rechten van de werknemers.” 

Lees verder

Griekenland moet aanklachten tegen hulpverleners intrekken

Op donderdag 18 november begint in Griekenland de rechtszaak tegen Sarah Mardini en Seán Binder. Amnesty International roept de Griekse justitie op de aanklachten tegen hen en 22 andere hulpverleners te laten vallen.

Lees verder

9 op de 10 vluchtelingen worden opgevangen in lage-inkomenslanden

Een voortgangsrapport van de VN-vluchtelingenorganisatie laat zien dat er wereldwijd meer wordt gedaan aan het delen van de verantwoordelijkheid rond vluchtelingen. Toch worden negen van de tien vluchtelingen nog altijd opgevangen in landen met lagere inkomens.

Lees verder

Pfizer, BioNTech en Moderna maken elke seconde 1000 dollar winst terwijl armste landen grotendeels ongevaccineerd blijven

Nieuwe cijfers van de Peoples Vaccine Alliance onthullen dat de bedrijven achter twee van de meest succesvolle COVID-vaccins – Pfizer/BioNTech en Moderna - samen 65.000 dollar winst per minuut maken. Deze cijfers, op basis van de laatste bedrijfsrapporten, worden bekendgemaakt op het moment dat CEO's van de farmaceutische industrie bijeenkomen voor de jaarlijkse STAT-top - het equivalent van een "Big Pharma Davos" - van 16 tot 18 november in Boston.

Lees verder

Open brief aan Ben Weyts: Onderwijs en het Vlaamse klimaatbeleid

De Vlaamse regering wil dat ons onderwijs tot de wereldtop blijft behoren door voluit te kiezen voor leerlingen en daarbij de lat hoog te leggen. Maar, hoe valt dit te rijmen met het feit dat diezelfde Vlaamse regering op de rem staat op vlak van klimaatinspanningen, zodat diezelfde 1,6 miljoen jonge mensen steeds minder kans krijgen op een leefbare toekomst?

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Gevolgen van de klimaatconferentie in Glasgow

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium