Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Rechter herstelt stakingsrecht in 20 Antwerpse Delhaize-winkels

Het recente vonnis in kortgeding dat actievoeren verbood in 20 Antwerpse winkels gedurende de hele maand april is door de Brusselse rechtbank van eerste aanleg teniet gedaan. Concreet betekent dat de werknemers weer sociale actie mogen voeren in de betreffende winkels, zo meldt ACV-Puls.

Lees verder

Symbooldossier Delhaize: sociale strijd wordt juridische strijd

Al zes weken zijn er protesten aan de gang tegen de overdracht van de 128 winkels van Delhaize aan zelfstandige ondernemers. Ook na tussenkomst van een bemiddelaar op 18 april blijft de dialoog muurvast. Veerle Verleyen (ACV Puls) , Jan Deweghe (BBTK) en Dorine Cordy (BBTK) leggen uit waarom zij de strijd tegen deze beslissing van Delhaize ook juridisch voeren. “Delhaize is een symbooldossier. Wat hier gebeurt, zal bepalend zijn voor andere bedrijven en sectoren.”

Lees verder

"180.000 mensen in woonnood verdienen meer aandacht dan 135 fraudeurs"

De Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen en HUURpunt klagen in een persmededeling de dubbelzinnige moraal aan van Vlaams minister voor woonbeleid Matthias Diependaele (N-VA), wiens beleid zich beperkt tot het vervolgen van 135 fraudeurs, of 0,075 procent van alle sociale woningen, maar niets doet voor de 180.000 anderen in acute woningnood.

Lees verder

Duitse stemmen voor vrede in Oekraïne

Een deel van West-Europees links volgt min of meer het narratief van de NAVO over de oorlog tussen Oekraïne, de NAVO en Rusland. Koplopers zijn de Duitse groenen en sociaaldemocraten. Bij hen heerst oorlogskoorts. Zelfs bij radicaal links is er verdeeldheid. Niet zo bij een aantal moedige vrouwen van de Duitse partij Die Linke, met name Sahra Wagenknecht en Sevim Dagdelen. Zij kiezen voor de-escalatie, vredesonderhandelingen en compromissen.

Lees verder

De essentiële rol van cultuur in dekolonisering

Honderden jaren kolonisering zitten diep gegrift in de opvattingen en gewoontes van mensen. Dat verdwijnt niet zomaar. Om daar komaf mee te maken is cultuur een essentiële factor. Dat hebben ze heel sterk ervaren op Cuba en op dat vlak is dit weerbarstig eiland een boeiend laboratorium. Abel Prieto, voormalig Cubaans minister van Cultuur geeft zijn visie op deze kwestie.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Over slapende rijken bij Delhaize en slappe onderzoeksjournalistiek over Delhaize

“Met economie kan je alles bewijzen” luidt het cliché. Of was het met statistiek? DS-journalist Ruben Mooijman toonde in ieder geval in De Balans van de Weekendkrant van De Standaard (DS 15 april) dat hij alles kan bewijzen.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium