Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Maandag verschijnt langverwacht klimaatrapport: vijf zaken om op te letten

Maandag verschijnt het langverwachte nieuwe rapport van het Wetenschappelijke VN-klimaatpanel (IPCC), dat de laatste wetenschappelijke kennis rond de klimaatverandering bundelt. Wat kunnen we verwachten? Klimaatexpert Alex Crawford ziet vijf belangrijke aandachtspunten.

Lees verder

Climaxi in bezwaar voor (nog) strengere PFAS-normen voor 3M-Zwijndrecht

3M heeft voor een milieuchaos zonder omziende gezorgd in Vlaanderen: er kwam een onderzoekscommissie, boeren raakten hun producten niet meer kwijt, er is discussie over de vervuilde gronden van Oosterweel … Ondertussen heeft 3M nog steeds de vergunning om PFOS en PFAS te lozen. Het bedrijf is dan wel gestopt met sommige van deze stoffen te produceren, toch worden ze nog geloosd.

Lees verder

De totaaloorlog van Loekasjenko tegen onafhankelijke media in Wit-Rusland

Sinds zijn omstreden overwinning bij de presidentsverkiezingen op 9 augustus vorig jaar gaat de Wit-Russische present Loekasjenko – de laatste onvervalste dictator op het Europees continent – steeds driester te keer tegen de oppositie en media die verslag uitbrengen van het protest tegen zijn regime. Sinds deze verkiezingen registreerde de Belarusian Association of Journalists (BAJ) reeds meer dan 500 arrestaties en tientallen rechtszaken tegen journalisten, uitgevers en mediamanagers.

Lees verder

Cocktail van pesticiden jaagt bijensterfte de hoogte in

De gecombineerde effecten van insecticiden en onkruidverdelgers die gebruikt worden in de landbouw zijn veel schadelijker voor bijen dan tot nog toe aangenomen werd. Dat blijkt uit een nieuwe studie in het tijdschrift Nature.

Lees verder

Ethiopië bant grote hulporganisaties uit Tigray

De Ethiopische regering verbiedt twee internationale hulporganisaties, Artsen Zonder Grenzen en Norwegian Refugee Council om op het grondgebied te werken. Nochtans is de humanitaire situatie nijpend, door het conflict in deelstaat Tigray.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Overstromingen: Burgergroeperingen roepen autoriteiten op om solidaire vrijwilligers te betrekken bij coördinatie van humanitaire hulp

Het collectief Citizens Can, bestaande uit een groot aantal burgers en groeperingen uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië die hulp bieden aan slachtoffers van de overstromingen, bundelt vandaag zijn krachten. Concreet vragen zij een ontmoeting met de twee bijzondere commissarissen die door de Waalse regering werden aangesteld, Catherine Delcourt en Sylvie Marique.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium