Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Vacature : Zakelijke leiding GetBasic / DeWereldMorgen.be

DeWereldMorgen.be, onafhankelijke progressieve Nederlandstalige nieuwssite, is op zoek naar een nieuwe financieel en administratief verantwoordelijke. 

Lees verder

Waarom komt op de Internationale Dag van de Persvrijheid Julian Assange niet in de krant? Dit is schuldig verzuim

Naar aanleiding van de dertigste Internationale Dag van de Persvrijheid op 3 mei 2023 protesteert filosoof Lieven De Cauter nogmaals tegen het letterlijk en figuurlijk doodzwijgen door de mainstream media, ook en met name door onze Vlaamse kwaliteitskranten, van de westerse martelaar van de persvrijheid bij uitstek, Julian Assange, de aartsklokkenluider van WikiLeaks.

Lees verder

Tom Lanoye: "Cultuuroorlog tegen 'woke' dient om het niet over de echte problemen te hebben"

Tom Lanoye is niet alleen één van de belangrijkste schrijvers van ons land – onlangs schreef hij het magistrale “De draaischijf” – hij is ook een geëngageerd artiest. Met ronkende retoriek, satire en een vlijmscherpe pen fileert hij in columns het politieke landschap. Ter gelegenheid van de 18de Paul Verbraekenlezing op 29 april 2023 schreef hij “Woke is het nieuwe Marrakeshpact”. Aktief ging met hem in gesprek.

Lees verder

“Leerlingen in B-stroom slachtoffers van structuurfout onderwijs”

De leerlingen in de B-stroom van het secundair onderwijs zijn het slachtoffer van een structuurfout in het Vlaams moderniseringbeleid van de sector. De Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten vraagt dringend overleg met alle onderwijspartners om dit bij te sturen. “Als we niet tijdig ingrijpen, dreigen deze leerlingen het kind van de rekening te worden en verliezen we een belangrijke groep voor de arbeidsmarkt.”

Lees verder

Klimaatverandering veroorzaakt toename tuberculose, pandemie dreigt

Steeds meer studies wijzen erop dat de klimaatverandering de verspreiding van tuberculose in de hand werkt. “We moeten ons voorbereiden op een potentiële pandemie van door de klimaatverandering veroorzaakte tbc”, volgens medische experten op vlak van tbc-bestrijding.

Lees verder

Luchtvervuiling verergert hartritmestoornissen

Langdurige blootstelling aan luchtverontreiniging verhoogt het risico op hartritmestoornissen, zo blijkt uit een uitgebreide studie in driehonderd steden, die werd gepubliceerd in het Canadian Medical Association Journal.

Lees verder

"Vlaams stikstofplan zonder visie op landbouw en natuur biedt boeren en boerinnen geen leefbare toekomst"

Tijs Boelens, groentekweker in het Pajottenland, legt uit hoe hij samenwerkt met een veeteeltbedrijf voor een duurzame landbouw die tegelijkertijd gezonde voeding produceert én de natuur laat herleven. Het kan, maar dit is niet de visie die de Vlaamse regering met zijn stikstofplan uitdraagt.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Waar naartoe met het station van Kortrijk? Waarvoor dient een station?

Op 13 april werd bekendgemaakt dat het stationsgebouw van Kortrijk op de lijst staat van de zeven belangrijkste bedreigde monumenten in Europa, een lijst die jaarlijks door een internationaal team van deskundigen wordt samengesteld. De NMBS/Infrabel heeft recent de intentie geuit het gebouw af te breken en te vervagen door een volledig nieuw gebouw.

Lees verder

Werkloosheid beperken in de tijd

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium