Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Colin Powell: de ‘aardige man’ die een land mee hielp verwoesten

In een oorlog sneuvelt de waarheid als eerste. Nergens is dat zo goed te zien geweest als in het leven van Colin Powell, oud-minister van Buitenlandse Zaken en ex-topgeneraal van de VS. Hij had het imago van een duif, maar daar gingen oorlogsmisdaden achter verscholen.

Lees verder

ABVV zal democratische rechten verdedigen tot in Straatsburg

Het Hof van Beroep van Luik heeft het vonnis bevestigd dat 17 ABVV-vakbondsleden veroordeelt tot 15 dagen tot een maand voorwaardelijk en boetes van enkele honderden euro's voor aanwezigheid bij een wegblokkade op 19 oktober 2015. Het ABVV gaat in hoger beroep bij het Hof van Cassatie en is 'vastbesloten onze rechten te doen gelden tot in Straatsburg, voor het Europees Hof van de Rechten van de Mens'.

Lees verder

Julian Assange: Wanted, dood of levend

  Stelt u zich even deze scène voor, die zo uit de laatste James Bond film kon zijn geplukt. Een...

Lees verder

Stakingsgolf VS voor leefbaar loon en gezond werkritme na zware COVID-inspanningen

In de VS begint de staking van een aantal grote bedrijven waaronder John Deere, fabrikant van landbouwmachines, zich uit te breiden over het hele land en over meerdere sectoren. Werkende Amerikanen willen geen terugkeer naar de ratrace van voor COVID. “Ook wij willen een sociaal leven naast het werk, zoals onze bazen”.

Lees verder

Vakbondsfront: 'Erken essentieel werk van 130.000 werknemers chemiesector tijdens pandemie'

In een gemeenschappelijke verklaring eisen de ACV-Bouw, Industrie & Energie, ACLVB en ABVV Scheikunde respect voor de essentiële inzet van 130.000 werknemers die tijdens de pandemie onverminderd hebben verder gewerkt. Werkgeversfederatie Essenscia weigert nog deel te nemen aan het sociaal overleg. Het vakbondsfront eist 'respect voor de werknemers van de sector'.

Lees verder

Duits mediamagnaat verfrissend eerlijk: media dienen voor propaganda

Matthias Döpfner, CEO van het Duitse mediabedrijf Axel Springer, heeft de mediawebsite Politico aangekocht voor 1 miljard dollar. Het personeel moet voortaan onder andere 'een verenigd Europa, het recht van bestaan van Israël en de vrijemarkteconomie ondersteunen'. 'Deze waarden zijn als een Grondwet. Wie ze niet volgt, hoort niet voor ons te werken'. Zijn uitspraken mogen verrassend eerlijk genoemd worden.

Lees verder

VN-baas: klimaatdoelen van lucht- en scheepvaart moeten véél ambitieuzer

VN-directeur-generaal Antonio Guterres wil dat de internationale scheepvaart en luchtvaart radicaal gaan verduurzamen. Alleen zo kan de doelstelling van 1,5 graad nog gehaald worden, zegt hij.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Akkoord bij de LIDL

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium