Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Zoek dader gaslek Nord Stream – stel logische vraag: wie heeft hier baat bij?

Het is nog veel te vroeg om ook maar iets te besluiten over de oorzaken van de gaslekken in de Nord Stream pijplijnen en het zal jaren duren voor de waarheid geweten wordt – als het ooit zover komt. Sta me daarom toe grote twijfels te hebben bij de uitleg die de mainstream commentatoren nu al klaar hebben. Een eerste analyse van wat al geweten is maant aan tot terughoudendheid alvorens besluiten te trekken.

Lees verder

De medeplichtigheid van Frankrijk aan de genocide in Rwanda

Bijna dertig jaar geleden vond in Rwanda een verschrikkelijke genocide plaats. Voor dit bloedbad is Frankrijk, net als België, mee verantwoordelijk. Parijs is echter niet bereid om die verantwoordelijkheid te erkennen, zoals blijkt uit een recent juridisch vonnis.

Lees verder

Amper een op de tien landen komt Glasgow-belofte van scherpere klimaatdoelen na

Er zijn nauwelijks landen die dit jaar hun klimaatambities hebben opgeschroefd, zoals ze nochtans beloofd hadden op de klimaattop in Glasgow vorig jaar. De oorlog in Oekraïne leidt zelfs tot een terugkeer naar fossiele brandstoffen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Evolutie opwarming Aarde rampzalig

Dit is de zesde voorbereidende tekst voor het Groot Klimaatdebat op 30 september 2020 in het Groot Ongelijk, Diestsesteenweg 97, Kessel-Lo waarbij vanaf 20h experten (Serge Degheldere, Tine Hens, Nick Meynen, YvesVandenbosch) in debat gaan met gemeenteraadsleden (milieuschepen David Dessers, Bert Corneillie, Zeger Debyser, Line De Witte).

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium