Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Tim Verheyden: “We moeten de vertrouwensband tussen media en publiek herstellen”

Fake news. Sinds Donald Trump is de term niet meer weg te denken. Sinds corona is het ook heel dichtbij. En na de inval in Oekraïne weten we hoe desinformatie ons elke dag belaagt. Tim Verheyden, VRT-journalist met all things digital als specialisatie, is de geknipte persoon om een breed publiek bewust te maken van die problematiek. Hij maakte de boeiende docuseries Privacy en ik en Facebook en ik. Je kent hem ook als de journalist die Dries Van Langenhove confronteerde met de inhoud van de geheime chatgroepen van Schild en Vrienden. Recent verscheen zijn boek Het had waar kunnen zijn, op zoek naar de impact van desinformatie en fake news.

Lees verder

Geen tijd voor laksheid, Somalië staat op de rand van een historische hongersnood

Somalië staat op de rand van een hongersnood zoals die van Ethiopië in 1984, schrijft Mukesh Kapila, professor emeritus Humanitaire Zaken aan de Universiteit van Manchester. Hij ontwaart een zekere vorm van zelfgenoegzaamheid bij donoren, die hij als ongepast omschrijft.

Lees verder

Recht op abortus: als het regent in de VS, druppelt het dan in Europa?

Het in mei gelekte conceptvonnis van het Amerikaanse Hooggerechtshof waarmee men het historische arrest Roe versus Wade uit 1973 - dat het recht op abortus in de VS vrijwaart - wou afvoeren, werd op 24 juni 2022 waarheid. Het kwam als een shock, al wisten we dat vijf van de negen rechters conservatief zijn en dus pro een afschaffing. We hoopten wellicht dat het vele protest hiertegen, zelfs internationaal, de rechters zou doen twijfelen, maar ze lieten zich niet leiden door het maatschappelijke debat.

Lees verder

Steun De Wereld Morgen

  De oorlog woedt in Oekraïne, de oorlogsretoriek heerst in de media. Meer dan ooit is een ander narratief nodig....

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Recensiedialoog op links: bespreking van Het parlement en de velen (Lesage) en Dansen op een ziedende vulkaan (Willaert)

Dieter Lesage en Dominique Willaert brachten elk een boek uit over verrechtsing en het antwoord van links. Rik Pinxten las beide, en vergelijkt.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium