Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

De nachtmerrie van Walid, voor de tweede keer voor de rechter: 'Ik heb alleen iemand onderdak geboden'

In 2018 werden elf mensen voor de rechtbank gedaagd. Het gaat om 7 migranten en 4 mensen die hen onderdak boden. In eerste aanleg werden 4 van hen vrijgesproken. 7 kregen al dan niet voorwaardelijke gevangenisstraffen tussen 2 en 13 maanden. Maar het openbaar ministerie ging in beroep en dus begint het ‘proces van de solidariteit’ weer helemaal opnieuw. Het Brusselse collectief Le Steki noteerde de getuigenissen van de beschuldigden en bracht die in aanloop naar het proces uit in een boek.

Lees verder

Proces van de solidariteit: migranten en gastheren/-vrouwen in hoger beroep opnieuw vervolgd door Belgische staat

Op dinsdag 23 en woensdag 24 maart 2021 vindt het proces in hoger beroep plaats van elf mensen die sinds 2017 worden vervolgd voor mensenhandel en deelname aan een criminele organisatie. In 2018, ter gelegenheid van hun eerste proces, haalden ze de krantenkoppen. Vandaag roepen wij allen die geloven in rechtvaardigheid en solidariteit op om hen in deze nieuwe beproeving te steunen.

Lees verder

Degelijke overheidsdiensten waren al essentieel voor corona en blijven dat na corona

Psycholoog Paul Verhaeghe las 'Tot Uw Dienst' van Lode Vanoost, geschreven voor de pandemie onweerlegbaar aantoonde hoe essentieel onze overheidsdiensten zijn. "(Dit is) een boekje over de openbare sector en wat er de voorbije decennia gebeurd is met ambtenaren, leerkrachten, zorgverstrekkers, politieagenten, postbodes, spoorweglui, … Kort samengevat: ze zijn het slachtoffer van een niet-aflatende lastercampagne in combinatie met niets-ontziende besparingen. Het resultaat is een nog veel grotere groep slachtoffers, zijnde wij allemaal. En we worden nog misleid ook."

Lees verder

Jemen, na 6 jaar oorlog, op kantelpunt met tweede coronagolf die toeslaat te midden van hernieuwde gevechten

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat er al een tweede golf van Covid-19 aan de gang is in Jemen, waarschuwt Oxfam vandaag, met een 22-voudige toename van het aantal geregistreerde gevallen in de afgelopen weken. Deze besmettingen komen op een moment dat gevreesd wordt dat hernieuwde gevechten honderdduizenden mensen zullen dwingen te vluchten.

Lees verder

Beroep aantekenen voor zorgbudget? Dat is dan 75 euro, vindt Wouter Beke

Open brief Vlaams ABVV, ACLVB, ACV, Beweging.net, Decenniumdoelen, Netwerk tegen Armoede, Steunpunt Mens en Samenleving, Welzijnszorg en Zorgkas Socialistische Mutualiteiten.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Bleri Lleshi: ‘Wat na corona?’ Brief aan Vlaanderen

  Filosoof Bleri Lleshi stelt zijn nieuwste boek voor. Niet in levende lijve, maar in een livestream vanuit de Turbinezaal. Lleshi gaat in gesprek met Stéphanie De Maesschalk (UGent, centrumarts in opvangcentrum voor asielzoekers (Fedasil)). In zijn nieuwste boek...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium