Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Waarom Jan Jambon een reus op lemen voeten is

Het protest tegen de besparingspolitiek van Jan Jambon blijft groeien. Met het blokkeren van het decreet sociaal-cultureel werk, door de alarmbelprocedure van de linkse oppositie, heeft het middenveld alvast een eerste overwinning beet, terwijl de ideologische hakbijl van Jan Jambon de cultuursector in vuur en vlam blijft zetten.

Lees verder

Wel Jong Niet Hetero weigert om te besparen op ‘jezelf zijn’

“Wat heb jij nodig om helemaal jezelf te kunnen zijn?” Het is een vraag waar wij bij Wel Jong Niet Hetero (WJNH) al 25 jaar actief mee aan de slag gaan. Elke persoon zal hier een verschillend antwoord op geven. Een samenleving organiseren waar ieder uniek individu ten volle zichzelf kan zijn, is een grote uitdaging. Want wiens noden neem je als prioriteit? Wat is de waardeschaal?

Lees verder

Op 4 december 1969 werd activist voor gelijke burgerrechten Fred Hampton vermoord door de FBI

Op 4 december 2019 is het vijftig jaar geleden dat Amerikaanse activist voor burgerrechten Fred Hampton werd vermoord door de politie van Chicago in samenwerking met de nationale binnenlandse inlichtingendienst FBI. Hampton was slechts 21 maar reeds opgeklommen tot leider van de Black Panthers in Chicago. Zijn welsprekend leiderschap werd door het FBI als staatsgevaarlijk beschouwd.

Lees verder

Ethische kloof tussen kleine en grote banken groeit

Grootbanken zijn opnieuw gebuisd op ethisch vlak, kleine banken doen het duidelijk beter. Dat blijkt uit de nieuwe scores van Bankwijzer, die banken in België beoordeelt op ethische thema's zoals klimaat, mensenrechten, corruptie en gendergelijkheid.

Lees verder

Richard Kelly's apocalyptisch sprookje 'Donnie Darko' lééft

Met 'Apocalypse Now Final Cut' bracht Francis Ford Coppola de derde versie van zijn ondertussen 40 jaar oude Vietnamfilm uit op dvd en Blu-ray. Dat leverde een fraaie Franse box-met-ontelbare-extra's op. Maar dè dvd-release van het jaar focust op een andere cultfilm: Richard Kelly's apocalyptisch teenager sprookje uit 2001 'Donnie Darko'. Niet toevallig het werk van een kunstenaar die worstelt met het verlangen om zijn film te blijven aanpassen en perfectioneren. Evenmin toevallig dankzij de Franse distributeur Carlotta die bij het samenstellen van een canon verder kijkt dan de eigen kerktoren.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Vrede vzw viert 70-jarig bestaan op 7 december

Op zaterdag 7 december vieren we de zeventigste verjaardag van Vrede vzw. We starten met een panel van vier sterke vrouwen uit de internationale vredes- en solidariteitsbeweging. Daarna volgen muziekoptredens en sluiten we af met een bruisend feest.

Lees verder

Besparen als hefboom voor een radicaal conservatief cultuurbeleid

Na enkele weken van commotie over het cultuurbeleid, vooral over de besparingen - wat was zoveel aandacht voor cultuurbeleid lang geleden - is het tijd om de situatie op wat meer afstand te bekijken.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium