Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Afghanen wissen verwoed digitale sporen nu overheidsdata in handen van taliban vallen

In Afghanistan wordt gevreesd dat overheidsinstanties en hulporganisaties er niet op tijd in zullen slagen om databases te beveiligen. Op die manier worden mensen kwetsbaar voor aanvallen van de taliban.

Lees verder

De monsterlijke Taliban en wij

  Het klonk als een echo uit een koloniaal verleden. Toen brachten de kranten alarmerende berichten telkens er een opstand...

Lees verder

Wat betekent de opmars van de taliban voor de wereldwijde heroïnehandel?

De snelle opmars van de taliban in Afghanistan laat de wereld verbijsterd achter, maar het machtsevenwicht was al langer aan het verschuiven. Hoogleraar conflictstudies Jonathan Goodhand legt uit wat de impact van economische factoren – in het bijzonder de handel in opium en heroïne - is op de recente ontwikkelingen.

Lees verder

Geloof in geweld, een actualiteitsanalyse

  Met Hans Achterhuis en zijn denkwerk ben je als lezer nooit klaar. Hij trouwens ook niet. Dat heb je...

Lees verder

Bijensterfte gevaarlijker voor Globale Zuiden dan voor het Westen

De afnemende populatie van bijen en andere bestuivers heeft potentieel verwoestende gevolgen voor mensen overal, maar de regio’s met een armere bevolking - Afrika, Azië en Latijns-Amerika - lopen het grootste risico. Zij zijn namelijk meer afhankelijk van gewassen waarvoor bestuiving noodzakelijk is.

Lees verder

Nine Antico over ‘Playlist’: “Ik verkies komedies vol tragiek”

“Ik hield van cinema voor ik van strips hield”, zegt Nine Antico, de Franse striptekenaar die met ‘Playlist’ de stap van het ene beeldverhaal naar het andere zet. Haar debuutfilm is een aanstekelijke komedie die draait rond de amoureuze en professionele coming-of-age van een jonge Parijse serveuse met een passie voor ‘bande dessinées’. De onderstroom van deze persoonlijke en in stijlvol zwart-wit gedraaide komedie zit vol pijn en woede. “Je moet kunnen incasseren om je dromen waar te maken.”

Lees verder

Jonas Geirnaert wordt ambassadeur Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Jonas Geirnaert heeft zich maandag in Leuven ge-out als ambassadeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen dat op zondag 3 oktober al voor de zesde keer de Refugee Walk (www.refugeewalk.be) organiseert. De organisatie roept eenieder op om die dag 10, 20 tot 40 km te wandelen en zich hierbij te laten sponsoren teneinde geld in te zamelen voor haar werk met vluchtelingen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

'Ruim 4 weken na de watersnoodramp: nog steeds gebieden die geen hulp krijgen'

  16/08/2021 Geachte ministers, Geachte parlementsleden, Beste journalisten, We zijn nu ruim 4 weken verder, 4 weken verder na de enorme watersnoodramp die zich heeft afgespeeld in de oostelijke kant van België in juli 2021....

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium