Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Ministeriële Conferentie van de Wereldhandelsorganisatie in dienst van multinationals

De 12e Ministeriële Conferentie van de Wereldhandelsorganisatie werd op 11 juni in Genève gehouden. De WTO werd in 1995 door de westerse mogendheden opgericht om "de regels voor de internationale handel te organiseren teneinde de ontwikkeling van de handel te bevorderen". Deze eufemistische taal moet worden verstaan als de ontmanteling van alle belemmeringen voor het verkeer van kapitaal en goederen.

Lees verder

Milieuorganisaties over princiepsakkoord levensduurverlenging Doel 4 en Tihange 3: “Grootste geschenk ooit voor Engie”

Vandaag stelde de federale regering het princiepsakkoord met Engie over de verlenging van Doel 4 en Tihange 3 voor. Milieuorganisaties Greenpeace en Bond Beter Leefmilieu en Canopea (IEW) reageren: “Al in maart waarschuwden we dat de burger 3 maal zou betalen voor deze rampzalige beslissing. Dit akkoord bevestigt dit: de Belgische staat neemt hiermee een enorm financieel risico.”

Lees verder

Een overwinning voor het Malinese volk

De top van de Afrikaanse Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten van 3 juli 2022 besliste eindelijk de handels- en financiële sancties tegen Mali en de Malinese bevolking op te heffen. Die waren in januari jongstleden uitgevaardigd als reactie op de "staatsgreep" van mei 2021 die kolonel Assimi Goïta aan de macht bracht. Het was een “staatsgreep“, die weliswaar door de overgrote meerderheid van het Malinese volk, de vakbonden, verenigingen en politieke organisaties werd gesteund.

Lees verder

Miljoenen informele arbeiders vallen door de mazen van het net, waarschuwt IAO

Informele arbeiders kunnen amper aanspraak maken op een sociaal vangnet en hebben het sinds de COVID-19-pandemie moeilijker dan ooit. In vier recente rapporten maakt de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) de balans op.

Lees verder

Zuid-Afrika kan een pak meer hernieuwbare energie produceren

Zuid-Arika kampt al jaren met stroomtekorten en stroomuitval. De oplossing ligt in wind- en zonne-energie, schrijft Hartmut Winkler, hoogleraar Fysica aan de Universiteit van Johannesburg.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Federale overheid koopt vervallen ENGIE-reactoren

Er is een princiepsakkoord bereikt tussen minister Van der Straeten (Groen/ECOLO) en premier De Croo (Open VLD) en ENGIE, het transnationale energiebedrijf uit Parijs.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium