Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

6 maart 1923: Islamitisch feminisme bestaat honderd jaar

We hebben wellicht een ander beeld van Egypte, maar exact honderd jaar geleden werd daar de feministische beweging opgericht met heel progressieve standpunten voor de tijdsgeest van toen. De oprichtster Huda Sha’arawi inspireerde heel wat vrouwen die haar strijd hebben voortgezet.

Lees verder

ABVV niet akkoord met aanbevelingen in jaarverslag Nationale Bank

De gouverneur van de Nationale Bank maakt jaarlijks een stand van zaken op van de Belgische economie. Dit verslag wordt opgemaakt in naam van de Regentenraad, waarvan de voorzitter van het ABVV deel uitmaakt. Het verslag bevat enkele voor het ABVV fundamenteel problematische passages en daarom willen ze het verslag niet onderschrijven.

Lees verder

IMF ziet gevaar voor protectionisme in groene subsidies

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) waarschuwt dat groene subsidies landen doen “afglijden naar protectionisme”. Dat maakt het extra moeilijk voor arme landen om toegang te krijgen tot groene technologie en zo hun uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Lees verder

Hoe schandalig is het brugpensioen van Marc Leemans?

De aankondiging van het brugpensioen van Marc Leemans lokte uitzinnige commentaren uit. Dat gebeurt niet toevallig op het moment dat de politieke wereld de pensioenen wil hervormen. De rechterzijde weet dat een overgroot deel van de bevolking - terecht - geen verdere afbraak wil. Vandaar de hysterische campagne.

Lees verder

Het Groot Verzet tegen extreemrechts

Op de Groenplaats in Antwerpen vormden verschillende groeperingen, waaronder vakbonden, studenten en politieke bewegingen een menselijke driehoek op de koude namiddag van dinsdag 28 februari om de verrechtsing in de maatschappij tegen te gaan. Met de steun van burgerorganisatie Hart boven Hard vond deze eerste actie van de campagne ‘Het Groot Verzet’ plaats, met als doel een solidaire samenleving te bevorderen. Een kleine fotoreportage en enkele mensen leggen uit waarom Het Groot Verzet tegen extreemrechts zo belangrijk is.

Lees verder

Kantelende wereldverhoudingen: naar een federatie tussen drie Afrikaanse landen?

In het Afrika van vandaag onderscheiden zich twee wegen: die van het neokolonialisme en de afhankelijkheid van het Westen enerzijds of die van zelfbeschikking en echte onafhankelijkheid anderzijds. Die tegenstelling is recent naar boven gekomen naar aanleiding van de wens van Mali, Burkina Faso en Guinee om nauwer te gaan samenwerken en zich te onttrekken aan de invloed van Frankrijk.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Waar is de vrouwelijke kant van de oorlog?

Op 24 februari is de oorlog in Oekraïne al een jaar aan de gang. Zondag 19 februari kwam de oorlog in De Zevende Dag uitvoerig aan bod. Hoe ervaren de Oekraïners dit? Moeten er wapens...

Lees verder

Open brief: 'Boos op onze politieke leiders'

  Ik ben nog maar eens een beetje bozer geworden op onze politieke leiders. Normaal zou elke burger die een beetje het nieuws volgt nu onmiddelijk weten waarom ik boos ben. Maar dat is in...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium