Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Dirk Van Duppen en de tijd die hem toegemeten was

Wat doe je wanneer je de diagnose van uitgezaaide pancreaskanker krijgt? Met een prognose van niet veel meer dan zes maand. Dirk Van Duppen besloot een laatste boek uit te brengen. Velen zullen het hem niet voorgedaan hebben, maar het typeert het engagement van de dokter voor het volk. “Lees hoe een leven vol betekenis kan zijn.”

Lees verder

De Woonzaak: "De volgende 5 jaar betekenen geen goed nieuws voor kwetsbare mensen op de woningmarkt"

Het Vlaams Huurdersplatform, Netwerk tegen Armoede, Welzijnszorg, Samenlevingsopbouw vzw en Feantsa roepen de Vlaamse regering ter verantwoording voor het bieden van een fundamenteel rechtvaardig woonbeleid. Wonen is een grondrecht, maar het recht op wonen blijft voor velen in Vlaanderen dode letter. Daarom dienen ze een klacht in tegen de Vlaamse overheid bij het Europees Comité voor Sociale Rechten.

Lees verder

"Haven Antwerpen is draaischijf voor bewapening oorlog Jemen"

Zaterdag daagden een vijftigtal burgerinspecteurs op in de haven van Antwerpen, waar ze vrachtwagens tegenhielden ter inspectie op wapens. Vrachtwagens zonder wapens kregen een vignet: “arms free truck”. In de komende dagen wordt de Saoedische wapentrafikant “Bahri Yanbu” verwacht in de haven van Antwerpen. Dat schip staat wereldwijd geseind voor de export van wapens naar Saoedi-Arabië voor gebruik in de bloedige oorlog in Jemen.

Lees verder

Politieoptreden autosalon: deel van een politieke strategie tegen klimaatactivisten

De manier waarop de politie omging met klimaatactivisten op het autosalon maakt deel uit van een meer algemene politieke strategie om klimaatactivisten te ontmoedigen, zo stelt Pieter-Jan Decoster van Extinction Rebellion

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Is er nog ruimte voor vakbonden in Zimbabwe?

Vakbondsactivisten voor rechter gedaagd Dinsdag 4 februari wordt een belangrijke dag voor vakbondsactivisten in Zimbabwe. Dan verschijnen 19 vakbondsleden voor de rechten op beschuldiging van 'deelname aan een bijeenkomst met het oog op het bevorderen...

Lees verder

Brexit: probleem voor Belgische én Engelse vissers

Met een overweldigende meerderheid keurde het Europees Parlement deze week de Brexit goed. Op 31 januari is die een feit. Voor de Belgische Visserij kan dit, zonder opvolgende akkoorden een ramp worden. Britse vissers zijn blij en hopen nu te kunnen beschikken over meer visgronden. Dit zou wel eens anders kunnen uitdraaien.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium