Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Mannen, mythes, macht: Marc Descheemaecker blijft voorzitter van De Lijn

Terwijl alle media-aandacht ging naar het ontslag van Paul Lembrechts, CEO van openbare omroep VRT, besliste de Vlaamse regering Jambon in alle stilte ook de verlenging van Marc Descheemaecker als voorzitter van de openbare vervoersmaatschappij De Lijn. Als geen ander verzinnebeeldt deze man de mythe van de almachtige, competente manager die orde op zaken brengt.

Lees verder

"Kijk uit je duppen": heb oog voor onrecht en engagement

Zondagnamiddag (9 februari 2020), kwart na twee, de Antwerpse Roma stroomt vol. Een uitverkochte zaal voor een boekvoorstelling, zoiets beleef je niet elke dag. Samen het leven van Dirk Van Duppen vieren en afscheid nemen.

Lees verder

Syrische en Turkse troepen in open oorlog verwikkeld in Idlib

Het aanhoudend geweld in Idlib, het laatste bolwerk van de islamistische oppositie in Noordwest-Syrië, neemt escalerende internationale proporties aan.

Lees verder

Manager grootste pester op het werk

Koen ging na zijn studie aan de slag bij de Vlaamse overheid waar hij werkte op het gebied van het...

Lees verder

Beweging.net en ACV: organiseer het verzet rond ‘de kwesties die er toe doen’

Te midden van het haast onontwarbare kluwen van partijen die over mekaar heen struikelen met het oog op de vorming van een federale regering (acht maanden na de verkiezingen) was het een hele opluchting de voorzitter van beweging.net aan het woord te horen. Op de nieuwjaarsreceptie van Beweging.net (23/01) vroeg hij om het niet te ingewikkeld te maken. Laten de partijen zich nu eens concentreren op ‘de kwesties die er toe doen’.

Lees verder

Sprinkhanen bereiken het noorden van Oeganda

De sprinkhanenplaag heeft net twee nieuwe districten in het noorden van Oeganda getroffen. Intussen woedt de plaag over Kenia, Ethiopië en Somalië en vormt ze een bedreiging voor Soedan en Zuid-Soedan. Er duiken ook berichten op over zwermen in Tanzania.

Lees verder

Spaanse regering kondigt klimaatnoodtoestand af

Op 13 januari, na een jaar van politieke onrust, kreeg Spanje een linkse coalitieregering. Die voerde meteen enkele vernieuwingen door, waaronder de introductie van een ministerpost voor Ecologische Transitie. De regering kondigde ook de klimaatnoodtoestand af, maar klimaatorganisaties blijven sceptisch. “Als we geen actie ondernemen, valt er niets meer te doen aan de natuurrampen in ons land.”

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Wie is die medicinale cannabisconsument?

Doctoraatsonderzoekster en criminologe Frédérique Bawin heeft zich twee jaar lang toegespitst op het verdoken medicinale cannabisgebruik in België. Het onderzoek is uniek in zijn soort, omdat er tot nu toe geen gegevens beschikbaar waren van mensen die aan zelfmedicatie doen met cannabis. Internationaal onderzoek is vooral gericht op pijnverlichting bij patiënten die lijden aan MS, HIV of kanker.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium