Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Goede relaties tussen Venezuela en Colombia zijn een klap voor de VS

Na jaren van conflict herstelden Venezuela en Colombia hun diplomatieke relaties. Dat herstel versterkt de integratie van de landen van Latijns-Amerika en is een streep door de rekening van Washington.

Lees verder

Waarom ik me terugtrek als stadsdichter van Antwerpen

Antwerps stadsdichter Ruth Lasters neemt ontslag, nadat haar gedicht Losgeld geweigerd werd door de stad. Ze schreef het gedicht samen met leerlingen van het deeltijds beroepsonderwijs.

Lees verder

Code Rood bereidt zich voor op burgerlijke ongehoorzaamheid tegen TotalEnergies

Vanochtend ontrolden activisten een spandoek aan een benzinestation van TotalEnergies in centrum Brussel. Met de actie willen ze wijzen op de buitensporige winsten van TotalEnergies in een periode van exploderende energiefacturen voor Belgische gezinnen. De actievoerders waarschuwen de multinational voor wat hen te wachten staat. De Code Rood coalitie bereidt zich namelijk voor op een grootschalige blokkade op 8 en 9 oktober van belangrijke infrastructuur van TotalEnergies in België. Honderden mensen schreven zich al in voor infosessies of trainingen en bereiden zich voor op deze massale actie van burgerlijke ongehoorzaamheid. Ze zijn vastbesloten het tijdperk van fossiele brandstoffen te beëindigen en eisen een sociaal rechtvaardige transitie.

Lees verder

“In Somalië heeft een baby twintig keer meer kans om te sterven dan een kind in Brussel of Londen”

De kans dat een kind sterft voor z’n vijfde verjaardag is wereldwijd aanzienlijk gedaald. Toch zijn er nog landen waar kinderen acht, achttien of zelfs twintig keer meer kans hebben om vroeg te sterven, zegt demograaf Joseph Chamie.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Dossiers slachtoffers mensenhandel nog steeds niet in orde

Arbeiders lokken met valse beloftes, paspoorten inhouden, mensen aan het lijntje houden, slechte huisvesting, veel lagere lonen, ... juist. Dit is mensenhandel. En neen. Ik heb geen retourtje Qatar gemaakt. Dit gebeurt in Antwerpen (en...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium