Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Werkloosheidsvergoedingen beperken in de tijd: dat is wat Conner Rousseau echt wil!

Op de vooravond van het feest van de werkende klasse trekt Conner Rousseau alweer de rechtse N-VA-kaart en stigmatiseert hij opnieuw die mensen die het al moeilijk hebben.

Lees verder

Dan toch binnenkort vrede in Oekraïne?

De Verenigde Staten zijn niet bereid om hun proxy-oorlog tegen Rusland op te geven terwijl verlies voor Rusland een existentieel gevaar zou vormen. Daarom is een derde partij nodig om het conflict op te lossen. Na het telefoongesprek tussen Xi en Zelensky en gezien de militaire omstandigheden lijkt het Chinees vredesvoorstel perspectief te bieden.

Lees verder

Weg met de mythe van de werkonwillige werkloze

Deze analyse werd geschreven in 2018 tijdens de regering-Michel waar N-VA, Open VLD en MR hun gram uitten over de 'werkonwillige werklozen'. Er klopt niets van deze mythe, maar ze wordt vijf jaar later nog steeds enthousiast gepromoot door de neoliberale tenoren in de huidige regering-De Croo. Daarom opnieuw deze zeer pertinente ontkrachting van een antisociale mythe zonder basis in de echte wereld daarbuiten.

Lees verder

NTGent beticht van 'fake news' in Brazilië

Een re-enactment van een massamoord in Brazilië opgevoerd door NTGent en de Braziliaanse beweging MST wordt valselijk weggezet als ‘fake news’ in posts op sociale media die al meer dan 40 miljoen keer zijn bekeken, en door politici in het land.

Lees verder

Afscheid van een groot mens, Kris Berwouts 1963-2023

In het hoge noorden van Finland, ver weg van zijn beminde continent, stierf internationaal bekend Congo-expert en EPO-auteur Kris Berwouts. Zijn dood, in de nacht van zondag 23 april op maandag, komt compleet onverwachts. Kris was net zestig geworden. Een eresaluut vanuit Oud-Berchem aan een schrijver, maat, zwerver, muziekman, mushamuka, vriend van Afrika.

Lees verder

Gevangenisbeleid Van Quickenborne is oude wijn in nieuwe zakken

Terwijl we met het ene corruptieschandaal na het andere om de oren worden geslagen waarbij politici of bedrijfsleiders betrokken zijn, wijst gevangenis expert Luk Vervaet erop dat bijna geen enkele van deze big shots in de gevangenis belanden. Maar owee als het om een gevangenisbeleid gaat, dan roepen de partijen om het hardst voor een hardere aanpak en de bouw van nog meer gevangenissen. En komt minister van Justitie Van Quickenborne op de proppen met hetzelfde anachronistisch gevangenisbeleid in een 'nieuw jasje'.

Lees verder

Tegendraadse TikTok over oorlogen Jemen en Soedan, LGBTQI+ in India, klimaatactie en verkiezingen in 2024

Het sociale mediaplatform TikTok blijkt naast allerlei triviaal gedoe ook veel nuttige en zeer goed gebrachte informatie te bieden die de mainstream media liever niet doorgeven, met kennis van zaken gemaakt. TikTok, je weet wel, is dat sociaal platform waarmee stoute Chinezen ons bespioneren. Foei, weten die dan niet dat alleen wij in de EU en de VS dat mogen? Oordeel zelf (en geniet van een muzikaal dessert als afsluiter).

Lees verder

Voedingshandelsbedrijven vergaren miljardenwinsten

Zowel de winsten, als de uitkeringen aan aandeelhouders zijn in voedingshandelsbedrijven sterk gestegen de voorbije jaren. Alleen al in 2020 en 2021 boekte de voedingsdetailhandel in totaal een operationele winst van 1,5 miljard euro. ‘In deze context de arbeidsvoorwaarden in de sector afbouwen is ongepast.’

Lees verder

Wortels van het Soedanese conflict: drie decennia van strijd om olie en energie

De berichtgeving rond het geweld in Soedan focust vooral op het persoonlijke conflict tussen twee generaals, maar het conflict heeft diepe wortels in economische teloorgang, schrijft Harry Verhoeven, hoogleraar aan de universiteit van Columbia. “Elites voeren al dertig jaar een machtsstrijd om hun invloed te bewaren.”

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Ouders voor 18e week in Vlaams Parlement

Voor de negentiende week op rij nemen ouders en feministen plaats in de tribune van het Vlaams parlement. Tot onze verbijstering volgde op de Pano-reportage de bekendmaking dat de Vlaamse regering geen extra geld vrij maakt voor...

Lees verder

Climaxi nodigt Demir uit voor bezoek

Gisteren ging het kortgeding tussen de buurtbewoners van Kortemark, verenigd in Leefbaar groot Kortemark, door rond het Silvamo-stort van Kortemark. De bewoners vechten de vergunning aan die Minister van Leefmilieu Demir uitreikte aan het bedrijf...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium