Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Colombia: voormalig pro-VS conservatief bastion gaat linkse toer op

Voor het eerst in zijn geschiedenis heeft Colombia gekozen voor een niet-conservatief leiderschap. Qua bevolkingsaantal in Latijns-Amerika staat Colombia op de derde plaats. Gustavo Petro, de voormalige burgemeester van Bogotá, haalde het in de tweede ronde nipt (50,47 procent) van zijn rivaal Rodolfo Hernández.

Lees verder

Welk vierletterwoord brengt vrede dichterbij: OVSE of NAVO?

De oorlog in Oekraïne duurt al meer dan 4 maanden en escaleert gevaarlijk verder – zelfs de dreiging van kernwapens is na meer dan dertig jaar terug. Weinigen lijken zich vragen te stellen bij de spiraal van Russische beschietingen, westerse wapenleveringen aan Oekraïne, gevolgd door driestere militaire reacties van Rusland. Een actie-reactiespiraal is in gang gezet en we slaapwandelen allemaal de escalatieladder op. En zoals bij elke oorlog het geval is, weten we wel waar hij begint, maar niet waar, wanneer of hoe hij zal eindigen.

Lees verder

Wie is nou eigenlijk gek? De cliënt, de psychiatrie of de maatschappij?

Ewout Kattouw schreef een evenwichtig werk, waarin hij persoonlijke ervaringen afwisselt met wetenschappelijke onderbouwde gegevens, met als doel een bijdrage tot een betere organisatie van de psychiatrische hulpverlening. Verplichte lectuur voor artsen-in-opleiding, volgens recensent Paul Verhaeghe

Lees verder

RIMPAC marine-oefeningen, de Filipijnen en de oorlog tegen China

Een vreemde groep bezoekers komt aan in Hawaii: 38 oorlogsschepen, vier onderzeeërs, meer dan 170 vliegtuigen, negen nationale landstrijdkrachten en ongeveer 25.000 manschappen van twee dozijn landen. Deze oorlogsmachines komen samen om de twee jaar om deel te nemen aan de Rim of the Pacific (Rand van de Stille Oceaan) (RIMPAC) oefeningen, de grostste marine-oefeningen in de wereld, georganiseerd door de Amerikaanse Marine (US Navy) sinds 1971.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Zelfbeschikking blijft dode letter

De Zuid-Afrikaanse grondwet wordt geprezen als een van de meest progressieve ter wereld. Vrouwen zijn vrij om te kiezen of ze kinderen willen. Mensen van hetzelfde geslacht kunnen met elkaar trouwen. Volgens de wet, tenminste. In de praktijk blijft het voor vrouwen en LGBTI+ mensen moeilijk om over hun eigen lichaam of identiteit te beschikken.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium