Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Kunstenaars wachten Jambon massaal op aan het Vlaams Parlement

2.000 kunstenaars uit verschillende disciplines hebben zich afgelopen dinsdag, 12 november, verzameld in de Beursschouwburg in Brussel om zich te beraden over de zoveelste ronde zware besparingen. Het is vooral de weggesneden 60% uit de projectenpot 2020 die zowel kunstenaars, middelgrote podia als kunstinstellingen zorgen baart. 'Wat kunnen we hier tegen doen?', was de inzet van de avond. Vandaag, twee dagen later, stonden ze al massaal aan het Vlaams Parlement om van zich te laten horen aan regering-Jambon.

Lees verder

Geen geld meer voor onafhankelijke journalistiek? Wij weten nog 120 miljoen liggen!

Wie discussies over staatssteun en overheidsmiddelen wil voeren, let best op de grootteorde van de bedragen. Want terwijl iedereen zich focust op de schamele Vlaamse subsidies voor journalistiek, staat federaal de sluis wagenwijd open om de mediaconglomeraten te voorzien van overheidsgeld. 

Lees verder

Met ongrondwettelijke interim-president dreigt bloedbad in Bolivia

Boliviaanse senatrice en ondervoorzitter van de Senaat Jeanine Añez heeft zich met steun van de extreem-rechtse beweging van Fernando Camacho tot interim-president uitgeroepen. Daarvoor overtrad ze de Grondwet. Het protest tegen de staatsgreep neemt toe, evenals de repressie. Senaatsvoorzitter Adriana Salvatierra wil alsnog zichzelf als grondwettelijke interim-president benoemen. De spanning stijgt. Een bloedbad dreigt.

Lees verder

Vrouwendag hoeft niet te entertainen

Naar aanleiding van de Nationale Vrouwendag, die dit jaar op 11 november viel, schreef Griet Vandermassen een opiniestuk in De Standaard (09/11/2019) waarin ze haar ongenoegen uit over het feminisme van vandaag. Wat Vandermassen schrijft is spijtig genoeg simplistisch en onproductief.

Lees verder

'Fight for €14': Solidair met fastfood-werknemers

'Fight for $15' is een Amerikaanse beweging die al jarenlang strijdt voor een menswaardig minimumloon van 15 dollar per uur. ABVV Horval heeft alle werknemers en alle leden van de vakbonden opgeroepen om mee actie te voeren dinsdag 12 november in Brussel.

Lees verder

Oxfam tevreden met uitspraak rond etikettering van producten uit Israëlische nederzettingen

Vandaag heeft het Europees Hof van Justitie (EHvJ) zich uitgesproken voor de etikettering van producten die afkomstig zijn van illegale Israëlische nederzettingen in de bezette Palestijnse gebieden.

Lees verder

“Airbnb moet mensenhandel en moderne slavernij in logies aanpakken" 

In tegenstelling tot de hotelsector doet Airbnb te weinig om mensenhandel en gedwongen arbeid te bestrijden in de logies die via het platform verhuurd worden, schrijft Michael O’Regan, senior docent Evenementen en Vrije Tijd aan Bournemouth University. De geplande beursgang is een opportuniteit om het bedrijf onder druk te zetten.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Palestijnse asielzoekers betogen aan het commissariaat generaal voor de vluchtelingen in Brussel

Palestijnse asielzoekers in België hebben na enkele acties in de vluchtelingencentra betoogd op dinsdag 12 november tussen 13u en 15u tegenover het CGVS, oftewel het commissariaat-generaal voor de vluchtelingen en de staatlozen in Brussel.

Lees verder

Israël bombardeert Gazastrook: Manifestatie in Brussel op 15 november

De Gazastrook, de meest dichtbevolkte regio ter wereld wordt opnieuw door Israël gebombardeerd. De 2 miljoen Palestijnse inwoners worden al collectief gestraft sinds 2007 door een blokkade ter land, ter zee en in de lucht....

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium