Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Toestand hongerstakers belandt in kritieke fase: ‘Zoek oplossing, wat deze ook mag zijn’

De toestand van de 430 mensen zonder papieren in hongerstaking is na 30 dagen in een kritieke fase beland: "We bevinden ons op het scharniermoment waarbij het lichaam overgaat van de consumptie van vetten naar proteïnen. Concreet betekent dit dat de organen vanaf dit punt (onherstelbare) schade kunnen oplopen", vertelt Dr. Rita Vanobberghen, één van de vrijwillige artsen ter plekke. Tegelijk doen Dokters van de Wereld en de andere organisaties ter plekke een oproep om meer medische capaciteit te voorzien: “Onze teams zijn onderbemand om deze medische urgentie adequaat op te volgen.”

Lees verder

Berichtgeving G7 en NAVO herleidt diversiteit media tot zijn ware dimensie

De mainstream media hebben tijdens de G7-samenkomst en de NAVO-top de verwachtingen (van de G7 en de NAVO) ingevuld. De berichtgeving was ‘kritisch’ binnen de krijtlijnen van het aanvaardbare spectrum en volgzaam vooringenomen tegen de door G7 en NAVO geproclameerde vijanden van de toekomst. De wereld wordt inderdaad onveiliger, maar dat is zo omdat G7 en NAVO dat willen, wat het publiek niet zal leren uit de berichtgeving.

Lees verder

Griekenland: pushbacks en geweld langs Griekse grens is standaard beleid

Griekse grenswachten schenden systematisch Europees en internationaal recht door langs de grens met Turkije vluchtelingen en migranten met geweld op te pakken en illegaal uit te zetten, zo blijkt uit het nieuwste rapport van Amnesty International. De zogenaamde pushbacks zijn geen incidenten meer te noemen, maar maken de facto deel uit van het Griekse grensbeleid.

Lees verder

Reportage 'Waarom werk niet werkt': Vanaf dinsdag 22 juni bij ons online te zien

We worden geacht van ons werk te houden, maar houdt ons werk ook wel van ons? "Aan het einde van de dag behandelt je job je als een werknemer en niet als een lid van de familie", aldus de Amerikaanse journaliste Sarah Jaffe van het boek 'Work won't love you back'. Freelance journaliste Selma Franssen uit Brussel spreekt haar en psycho-analyticus Paul Verhaeghe in onze reportage 'Waarom werk niet werkt' om antwoord te krijgen op deze zeer actuele vraag. Dinsdag 22 juni om 17u bij ons online in première!

Lees verder

Student Ahmed Samir Santawy tot 4 jaar cel veroordeeld in Egypte voor publicatie ‘nepnieuws’

Een Noodrechtbank voor Staatsveiligheid in Egypte heeft vandaag onderzoeker en masterstudent Ahmed Samir Santawy tot 4 jaar cel veroordeeld voor het publiceren van ‘nepnieuws’.

Lees verder

Rode loper voor komst Alibaba in Wallonië/België? ‘Kalm aan!’ antwoorden de burgers!

Tussen 23 en 27 juni doen Greenpeace Gent en Greenpeace Youth mee aan ‘Kalm aan’, een campagne van burgerinitiatieven die gelanceerd werd door het collectief Stop Alibaba & co. De campagne heeft als doel de Vlaamse, Waalse en Belgische politiek te bevragen en burgers te sensibiliseren over de komst van Alibaba op Belgische bodem. Hoewel voorgesteld als een win-winsituatie, is de komst van deze e-commercegigant in strijd met de Belgische sociale- en klimaatambities.

Lees verder

Polen, stop vervolging van Ela, Joanna en Anna, 3 vreedzame activisten

  Een Poolse rechter sprak de activisten Elzbieta, Joanna en Anna na een maandenlange rechtszaak op 2 maart 2021 vrij...

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Straffe veranderingen in gevangenisstraffen? Wij werken mee aan maatschappelijk draagvlak

  Het is geen geheim dat het detentiesysteem in België niet feilloos werkt, als dit ooit al het geval zou geweest zijn. De recidivecijfers zijn torenhoog, de slachtoffers voelen zich vaak in de steek gelaten...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium