Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Dit is Vivaldi: streng voor de langdurig zieken maar mild voor de bedrijven

Ons land telt een record aantal langdurig zieken: een half miljoen. In plaats van ervoor te zorgen dat mensen minder ziek worden, pakt men nu de zieken zelf aan. Ondertussen blijven de bedrijven de facto buiten schot. Psycholoog Rody Verhage schetst het probleem aan de hand van enkele concrete voorbeelden.

Lees verder

Stijgende energieprijzen: "De moed zakte me in m’n schoenen, mijn voorschotfactuur ging van 112 naar 320 euro"

De energieprijzen rijzen de pan uit. We voelen het allemaal in onze portemonnee. Uiteraard worden de meer kwetsbare mensen het meest geraakt. Marjolein is een alleenstaande moeder van twee kinderen die getuigt over de impact van de stijgende energieprijzen voor haar gezin.

Lees verder

Klimaatstaking in Antwerpen: waar blijft de politiek?

De scholieren en studenten van Youth For Climate kwamen afgelopen vrijdag 22 oktober weer op straat voor het klimaat in Antwerpen, Gent en Louvain-La-Neuve. Met een belangrijke boodschap voor de politiek: behandel de klimaatcrisis zoals de crisis die ze is. Wereldwijd worden dagelijks al miljoenen mensen geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering. Met de Cop26 in zicht, wordt het dringend tijd voor een eerlijk en duurzaam Belgisch klimaatbeleid.

Lees verder

Jongeren uit de belangrijkste economieën ter wereld scherp voor klimaatbeleid: “nog even en we stemmen mee”

Steeds meer mensen uit rijke landen zien de klimaatverandering als een echte crisis. Dat blijkt uit een grote peiling van het VN-ontwikkelingsprogramma (UNDP) en de Universiteit van Oxford. De sterkste vraag naar klimaatactie komt van jongeren onder de 18 jaar. “Straks gaan die mee stemmen, daar zijn politieke leiders zich maar beter van bewust.”

Lees verder

De verborgen verslaving van datacenters: water

Om al onze data een plekje te kunnen geven in de cloud hebben we krachtige datacenters nodig. Maar de komst van nieuwe centra leidt steeds vaker tot protest. Ze verslinden massa’s water en dat wordt een schaars goed, zeggen energie- en milieuexperts Masaō Ashtine en David Mytton.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

't Pand Spreekt: actie aan gemeenteraad Gent

Het Pand, het Caermersklooster is sinds 1 mei bezet. In verzet tegen haar vervreemding aan de private markt. Voor het Caermersklooster houden de stad Gent en de provincie twijfelachtige plannen achter de hand. Het pand wordt verkocht en dat aan de hoogste bieder. De inwoners zijn het  er niet mee eens en trekken vandaag naar de zitting van de gemeenteraad.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium