Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Wat niet verteld wordt over de coronacatastrofe in India

  India is verwikkeld in een wanhopige strijd om adem. Vrijdagochtend kregen 25 families het verschrikkelijke nieuws van één van...

Lees verder

Hardliner Britse politie pleit voor minder geld voor politie en meer voor preventie

Wanneer een politiechef met zesendertig jaar dienst in een grootstad als Liverpool zijn mening geeft over welke maatregelen nodig zijn om de criminaliteitscijfers te doen dalen, dan wordt daar best naar geluisterd. Andy Cooke, een verder eerder onbekende commissaris uit de Merseyside-regio, kreeg in The Guardian een hypothetische stelling voorgeschoteld: 'Je verkrijgt vijf miljard om de criminaliteit te doen dalen, aan wat besteed je die 5 miljard?’. Dit anekdotisch interview noopt tot verdieping in de beleidsvraag: 'Wat is de beste manier om de criminaliteitscijfers te doen dalen?'. Ook de defund the police-beweging uit de Verenigde Staten gaat onder meer over de fundamentele vraag hoe criminaliteit beter te bestrijden.

Lees verder

De oproep tot vrede mag nooit gecriminaliseerd worden

Vandaag begint in Turkije een rechtszaak tegen 108 vredesactivisten waaronder Cihan Erdal van onze Groene zusterpartij Yesil Sol alsook de voormalige co-voorzitter van de pro-Koerdische volkspartij HDP Selahattin Demirtas.

Lees verder

Oproep tot samenwerking tussen links en milieubeweging in Europa

Emeritus hoogleraar sociologie Mateo Alaluf schreef met ‘Le Socialisme Malade de la Social-Democratie’ de geschiedenis van de sociaaldemocratie sinds 1945 tot nu, van zijn ontstaan over zijn triomfjaren naar het neoliberale verval. Gabrielle Lefèvre las een oproep tot nieuwe samenwerking tussen links, de vakbondsbeweging en de milieubeweging in Europa. Een vertaling van het boek is meer dan welkom.

Lees verder

Wereldwijde militaire uitgaven stijgen opnieuw ondanks pandemie

In 2020 bedroegen de wereldwijde militaire uitgaven 1.981 miljard dollar. Dat is een stijging met 2,6 procent ten opzichte van 2019. Nooit eerder waren de militaire uitgaven zo hoog. 2019 en 2018 waren ook al recordjaren.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

NewB bank & verzekeringen verwelkomt nieuwe klanten en coöperanten

Vanaf vandaag opent NewB de deuren voor nieuwe klanten. ZIj kunnen individuele of gemeenschappelijke zicht- en spaarrekeningen en rekeningen voor minderjarigen openen. Daarnaast biedt NewB groene termijnkredieten aan. Iedereen is voortaan welkom als klant bij NewB, op voorwaarde dat wie nog geen coöperant is, dat wel wordt. Ter gelegenheid van de publieke opening biedt de bank opnieuw coöperatieve aandelen aan.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium