Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Weyts probeert zijn vel te redden door uit te halen naar anderstalige ouders

Onderwijsminister Weyts vond het nodig om zich in het nieuws te werken met een onzinnig en onhaalbaar voorstel om ouders van kinderen met taalachterstand te bestraffen. Een mooi staaltje steekvlampolitiek en misplaatste profileringsdrang. Ons onderwijs verdient beter.

Lees verder

Over N-VA en de extreemrechtse strategie

  Onze bijdrage van afgelopen maandag oogstte een aantal reacties van lezers die van mening waren dat we met de...

Lees verder

Inperken groeipakket leidt niet tot betere taalvaardigheid

Naar aanleiding van de resultaten van de KOALA-tests, die de taalvaardigheid van leerlingen in de derde kleuterklas meet, stelt Minister van Onderwijs Ben Weyts voor om te snoeien in het groeipakket van ouders die onvoldoende inspanningen leveren om hun kinderen Nederlands te leren. De Gezinsbond reageert. Het groeipakket moet onvoorwaardelijk zijn.

Lees verder

25 miljard overwinst in België

Sommige sectoren maken in de huidige economische crisis meer winst dan in 2019. Er zouden dan ook aanzienlijke middelen kunnen worden vrijgemaakt om de huishoudens en bedrijven die onder de crisis te lijden hebben, te ondersteunen.

Lees verder

Ontwikkelingshulp als boobytrap: USAID en Cuba

De standvastigheid van de Cubaanse Revolutie blijft voor de VS moeilijk te verteren. Ontwikkelingssamenwerking wordt daarom meer en meer als gangmaker ingezet om het Cubaanse staatsmodel te breken, met als excuus de opbouw van een ‘onafhankelijke’ civiele maatschappij. Al blijft de vraag wat de VS dan wel bedoelen met die ‘onafhankelijkheid’.

Lees verder

Brief aan een Vooruitstrevende

De beweging Links Ecologisch Forum profileert zich als een 'radicaal groen linkse partijoverstijgende beweging'. In deze open brief presenteren zij zich aan het publiek van dewereldmorgen.be.

Lees verder

17 januari 1991: start van een vorige invasie tegen een onschuldige bevolking

Terwijl op 2500 kilometer van Brussel de Russische invasie zijn verwoesting van Oekraïne verderzet, moeten we ons blijven herinneren dat het niet de eerste maal is dat een land wordt verwoest met honderdduizenden onschuldige slachtoffers als gevolg. Een terugblik op die andere invasie die begon op 17 januari 1991 en 'amper' 39 dagen duurde.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

De 'Schreeuw' van machteloosheid en wanhoop blijft in de lucht hangen

Onlangs zag ik weer eens de afbeelding van De Schreeuw van de Noorse kunstschilder Munch. Veel mensen zullen dit schilderij uit 1893 wel kennen, dat geldt als het aangrijpendste schilderij van hem.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium