Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Ssstt, hier dut de VN!

Op 2 december kopten verschillende kranten [1] Cannabis geschrapt van VN-lijst met gevaarlijkste drugs. Een kort weinigzeggend artikel serveerde het nieuws vergetensrijp af. Dit is navrant omdat de gebeurtenis de beslissingswijze, en de gevolgen ervan, van de VN inzake drugs blootlegt.

Lees verder

Turkije vaart neo-Ottomaanse koers

De afgelopen maanden gaf Turks president Erdoğan zijn politiek in binnen- en buitenland een nieuwe nationalistische impuls, deels als bliksemafleider van de financieel-economische crisis in zijn land, maar ook als een – vooralsnog weinig geslaagde – poging de bevolking opnieuw te verenigen achter zijn leider.

Lees verder

Ondanks regeerakkoord stemt België in de VN opnieuw tegen kernwapenverbod

  Het regeerakkoord van 30 september 2020 spreekt zich nochtans positief uit over nucleaire ontwapening en vermeldt expliciet het Verdrag...

Lees verder

Genoeg is genoeg: boerenbeweging voert actie tegen Europees beleid

Vandaag plaatsten de Belgische boerenbeweging en hun bondgenoten op het schumanplein meer dan 200 lege laarzen van de boeren die door toedoen van het Europees beleid zijn verdwenen. Ze hekelen het EU-Mercosur handelsakkoord en het Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) die de duurzame landbouw benadelen en in strijd zijn met de Europese klimaatambitie. 

Lees verder

Geneeskunde voor het Volk klaagt chaotische griepvaccinatie aan

Geneeskunde voor het Volk en de PVDA organiseren een actie om de chaotische afhandeling van de griepvaccinatiecampagne door de overheid aan de kaak te stellen. 

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Uitbreiding sociaal energietarief geeft ademruimte voor heel wat mensen en gezinnen in moeilijkheden

De federale regering maakt 176 miljoen euro vrij om meer mensen met een laag inkomen een sociaal tarief voor gas en elektriciteit te geven. In totaal krijgen tot 1 miljoen Belgische gezinnen een lagere energiefactuur. De Belgische armoedeorganisaties juichen dit initiatief van de federale regering toe. Het komt tegemoet aan een al langer bestaande vraag naar uitbreiding van het sociaal tarief naar alle mensen met een verhoogde tegemoetkoming. Het kan ademruimte geven voor heel wat mensen en gezinnen waar het water momenteel aan de lippen staat.

Lees verder

Rikolto verkoopt geen gadgets op straat, maar lanceert de Keten voor Goed Eten

Ieder jaar tref je ze in januari aan de supermarkten, in straten en op pleinen: de vrijwilligers van Rikolto (het vroegere Vredeseilanden) die gadgets verkopen. Door het coronavirus is die manier van campagne voeren geen optie. Dus gooit Rikolto het over een andere boeg: vanaf dit weekend verspreiden vrijwilligers 20.000 lepels op een coronaveilige manier via de Keten voor Goed Eten.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium