Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

BEKIJK: Noam Chomsky en Vijay Prashad in gesprek met Lode Vanoost over hun nieuwe boek 'Terugtrekken!'

Nauwelijks een week na de Engelse publicatie brengt www.epo.be de Nederlandstalige versie 'Terugtrekken - De VS na de afgang in Irak, Libië en Afghanistan'. Auteurs Noam Chomsky en Vijay Prashad bekijken historische analogieën en verschillen van de oorlog tegen Vietnam tot vandaag.

Lees verder

Anything to say? Over wat Julian Assange te wachten staat

'Ni parmi les vivants Ni parmi les morts, Ce qui attend Julian Assange', in dit recent geschreven boek spreekt gevangeniskenner Luk Vervaet tot de jonge mensen die geloven dat een andere wereld mogelijk is en die de planeet van de ondergang willen redden. En tot journalisten, pacifisten en anti-oorlogsactivisten. 'Kom in opstand, durf te vechten, neem Julian Assange als voorbeeld. Laten we onze stemmen bundelen om Julian Assange’s leven te redden.' Dit is een inleiding tot zijn boek.

Lees verder

Europese leiders sturen kat naar top over klimaathulp aan Afrika

Afrikaanse leiders hebben kritiek geuit op hun Europese tegenhangers voor het missen van een belangrijke top in Rotterdam over hoe Afrika zich kan aanpassen aan de klimaatverandering.

Lees verder

CINEMATEK retrospectieve: Cinema-sensei Akira Kurosawa

Bij leven werd grootmeester Akira Kurosawa in eigen land nooit de populairste filmregisseur. Internationaal was (en blijft) hij echter de bekendste Japanse cineast. Een ‘sensei’ in de ogen van filmmakers en -liefhebbers en iemand die Japanse cinema in het Westen op de kaart zette. Van 16 september tot 19 november vertoont CINEMATEK uitzonderlijk zijn volledige oeuvre, aangevuld met door Kurosawa geïnspireerde films en remakes.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Tegengas eist vernietiging vergunning gascentrale Engie bij Raad van State

Donderdag 8 september pleit Tegengas voor de rechter bij de Raad van State in de procedure tegen de bouw van een nieuwe fossiele gascentrale in Les Awirs. Tegengas vecht samen met omwonenden deze vergunning van Engie aan en eist dat de bouw van de gesubsidieerde centrale, waarvoor de voorbereidende werken reeds gestart zijn, onmiddellijk wordt stilgelegd. Voorafgaand aan de zitting vond ook een protestactie plaats.

Lees verder

Stop de uitverkoop van publieke landbouwgrond!

Op dinsdag 13 september 2022 gaan de pleidooien verder in 'de zaak Huts'. Boerenforum, Climaxi, FIAN Belgium, Extinction Rebellion Gent, Landbouwbrigades en diverse andere organisaties roepen op om naar de rechtbank te komen. We verzamelen op dinsdag 13 september vanaf 10 uur aan het Hof van Beroep (Koophandelsplein, Gent) om er te protesteren tegen de uitverkoop van publieke landbouwgrond en om steun te betuigen aan de boer en de boerin die deze zaak aanspanden.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium