Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

De trein naar Samarkand, 500 kinderen nemen de trein naar een beter bestaan

De Tataarse auteur Guzel Jachina schreef De trein naar Samarkand, over de transporten van weeskinderen vanuit het noordelijk binnenland van de prille Sovjet-Unie naar het warmere en vruchtbare zuiden in Centraal-Azië. Een ontroerend verhaal dat je niet loslaat, veel meer dan een boek over reizen met de trein.

Lees verder

Klimaat en conflict houden miljoenen Ethiopische kinderen weg van school

Ethiopië maakt momenteel de ergste droogte mee in veertig jaar tijd en geweld heeft hele delen van het land in de tang. Kinderen zijn het grootste slachtoffer van de situatie. Zij kunnen niet naar school en zien zo hun toekomst in rook opgaan.

Lees verder

Grootste Amerikaanse spoorwegvakbond verwerpt voorstel van directie en Witte Huis: grote staking dient zich aan

"Het gaat over het aanwezigheidsbeleid, het ziekteverlof, de vermoeidheid en te weinig tijd voor het gezin”, zei een vakbondsman. "Veel daarvan is onzichtbaar maar onze leden voelen het wel. Het tast hun levenskwaliteit aan."

Lees verder

Chomsky: "Opties voor diplomatie verdwijnen terwijl Russische oorlog tegen Oekraïne escaleert"

Rusland’s oorlog in Oekraïne duurt al bijna negen maanden en ze is nu geëscaleerd tot uiterst dodelijke niveaus. Poetin neemt Oekraïne’s energie-infrastructuur in het vizier en heeft herhaaldelijk de dreiging van nucleaire wapens ingeroepen. De Oekraïners, aan de andere kant, blijven geloven dat ze de Russen op het slagveld kunnen verslaan en zelfs de Krim heroveren. De oorlog in Oekraïne heeft geen eind in zicht. Zoals Noam Chomsky opmerkt in het exclusieve interview voor Truthout dat volgt, heeft de escalatie van het conflict de diplomatische opties nog verder naar de achtergrond geduwd.

Lees verder

Extinction Rebellion verstoort greenwashing-evenement van Arcelor-Mittal

Vandaag 8 december verstoorde een klimaatactivist van Extinction Rebellion de speech van Alexander de Croo tijdens de inhuldiging van een nieuwe staalfabriek in de haven van Gent. De activist stond op uit het publiek, onderbrak de premier en riep “This is not the future, this is a lock-in for decades of fossil fuel consumption to come. We need to Just Stop Coal to save our children.” Hiermee gaf hij aan dat de oplossing voor de klimaatcrisis niet ligt in technologisch oplossingen die veel te weinig en veel te laat effect hebben, en in tegendeel ervoor zorgen dat we vast blijven hangen aan het gebruik van fossiele brandstoffen. Hij werd door het veiligheidspersoneel overmeesterd en buitengewerkt.

Lees verder

Ontwikkel een concreet actieplan voor een stop van het wapengekletter in Oost-Congo

De zoveelste massamoord is aan het licht gekomen in Noord-Kivu met een indrukwekkend dodenbilan waarover dezer dagen wordt gekibbeld. Het aantal maakt de ernst van de quasi dagelijkse massamoorden zowel in het noorden als zuiden van Noord-Kivu. De doden en hun families hebben geen boodschap aan statistieken en discussies tussen instanties die op afstand oordelen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Vicepresidente van Argentinië Cristina Fernández krijgt zes jaar gevangenisstraf

Op zes december werd Cristina Fernández de Kirchner veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. Zij zal naar de gevangenis moeten gaan en mag daarna geen enkel ambt meer uitvoeren van de juridische macht. Dit laat niet...

Lees verder






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium