Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Internationale dag tegen geweld op vrouwen: Ik ben geen opblaaspop!

Een kneep in je bil. Een kruis dat tegen je heup schuurt. Je borsten die in het voorbijgaan betast worden. Iemand weigert je met rust te laten voor je je nummer geeft. Dat hoort bij het uitgaan? 'Nope, je bent geen opblaaspop!', stelt vrouwenvereniging Rebelle vzw tijdens hun acties afgelopen maand tegen seksueel geweld.

Lees verder

Hoge brandstofprijzen doden meer Europeanen dan gevechten in Oekraïne

Dat de economische sancties ten gevolge van de inval in Oekraïne Europa meer treffen dan Rusland is een vervelend feit. Maar nu blijkt uit een recente studie van The Economist dat omwille van de hoge brandstofprijzen het aantal extra doden in Europa in de komende winter groter zou kunnen zijn dan het aantal soldaten dat tot nu toe in de strijd in Oekraïne is omgekomen. Stof om eens goed over na te denken.

Lees verder

Kunstzinnig protest tegen ‘geplande veroudering’ op Black Friday

Gent - Op Black Friday, het symbool van onze consumptiecultuur, organiseerden CATAPA en Nerdlab een actie tegen ‘geplande veroudering’ op de Kouter in Gent.

Lees verder

Tomato revolution: de (on)schuldige tomaat

De industriële tomatensector is één van de sectoren waarin mens en milieu uitgebuit worden. Veilige en gezonde arbeidsomstandigheden zijn in deze sector veelal gebrekkig of afwezig terwijl arbeiders onderbetaald worden. Veel vluchtelingen werken in de sector als arbeidskracht zonder enig statuut. De impact van deze industrie reikt ver. Door een gebrek aan keten-transparantie is er eveneens sprake van labelfraude op mondiale schaal. Chinees geproduceerde tomatenpuree wordt zo bijvoorbeeld vaak verkocht onder een Italiaanse merknaam. Dit voedt de illusie van ‘lokale’ producten uit Europa terwijl de tomaten veelal een lange en weinig traceerbare afstand afgelegd hebben, met de bijhorende CO2-uistoot terzake.

Lees verder

Macron en Afrika: een mooi staaltje taalkolonialisme

Frankrijk ziet zijn invloed en macht in Afrika gestaag achteruitgaan en Macron wil dat koste wat het kost verhinderen. Onder het motto dat culturele dominantie de voorwaarde is voor economische overheersing, probeert hij de Franse taal opnieuw te promoten als een panafrikaans bindmiddel. Een mooi staaltje neokolonialisme.

Lees verder

Minder politie? Aflevering 4: Het gebrek aan nazorg

In deze aflevering zoomt Jade in op de zorg voor slachtoffers van politiegeweld, die jammer genoeg vaak tekort schiet. Psychologe Birsen Taspinar legt uit waarom het bij politiegeweld belangrijk is dat slachtoffers zo snel mogelijk ondersteuning krijgen.

Lees verder

“Zan, Zendegi, Azadi”: Vlaggendispuut, een luxeprobleem

  De afgelopen gemeenteraad ondertekenden de gemeenteraadsleden in Boom een motie tegen het misdadige regime in Iran die op dit...

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

“Zan, Zendegi, Azadi”: de stem van Vrouw, Leven, Vrijheid

[caption id="attachment_239483" align="alignnone" width="256"] ©womanlifefreedom.art[/caption] Interview : Mahoor (33j), doctor- burgerlijk ingenieur in materiaalkunde, kwam 10 jaar als student geleden in België toe en behaalde zijn diploma’s aan de KULeuven. De revolutie die 10 weken...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium