Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Waarom de hysterie rond TikTok verre van onschuldig is

In navolging van de VS en Europa verbieden onze regeringen TikTok voor ambtenaren. Dit verbod is volledig ongegrond maar is verre van onschuldig. Het kadert in de nieuwe Koude Oorlog tegen China. Stappen wij mee in de oorlogskoorts?

Lees verder

Werkdruk in het onderwijs: "Het is alles wat erbij komt dat te zwaar is"

Luisteren naar de leerkrachten. Dat is wat de onderwijsvakbonden in de actieweek van de openbare diensten deden. In de scholen werden vergaderingen gehouden waar de afgevaardigden met het onderwijs in discussie gingen. Hoe verloopt zoiets in De Kreke, een basisschool in Kortemark? En wat zijn de belangrijkste bezorgdheden van de onderwijzers daar? We vroegen het aan COV-afgevaardigde Kathleen Vandamme.

Lees verder

Internationale Vrouwendag: 8.000 mensen naar Brussel gekomen om te vechten voor gelijkheid

Op woensdag 8 maart was het Internationale Vrouwendag. Ondanks de gietende regen en sneeuw kwamen verschillende mensen, waaronder vakbonden, jongeren en burgerorganisaties samen in solidariteit voor de strijd voor gelijkheid voor vrouwen. Ongeveer 8.000 mensen maakten zich klaar voor de optocht van de vrouwenmars op de Albertinaplein in Brussel.

Lees verder

Bosbranden nefast voor ozonlaag

Rook uit bosbranden is nefast voor de ozonlaag, blijkt uit onderzoek in Nature. De enorme bosbranden in Australië in 2020 hebben het gat boven Antarctica met 10 procent doen groeien.

Lees verder

Klimaat maakt koffie schaarser en duurder

Klimaatomstandigheden die de koffieoogsten negatief beïnvloeden, komen de laatste veertig jaar steeds vaker voor. Dat zet ons kopje koffie behoorlijk onder druk, stellen Australische onderzoekers.

Lees verder

Netwerk ter Verdediging van de Mensheid richt Belgische afdeling op

Het Netwerk van Intellectuelen, Kunstenaars en Sociale Bewegingen ‘Ter Verdediging van de Mensheid’ (REDH) is een denk- en actiebeweging tegen alle vormen van overheersing en uitsluiting. Naar aanleiding van de 20e verjaardag wordt ook in België een afdeling opgericht.

Lees verder

Nabijheidsbudget voor iedereen leidt tot meer duurzame mobiliteit

Om een trendbreuk op het vlak van mobiliteit te realiseren zijn 3 sleutelmaatergelen noodzakelijk: investeren in mensen in plaats van asfalt, de invoering van een slimme kilometerheffing voor personenwagens en de introductie van een nabijheidsbudget voor iedereen. Dat stelt het Netwerk Duurzame Mobiliteit in een memorandum in de aanloop naar de verkiezingen in 2024.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Een verhaal van Wallonië

Na alle verhalen en verhaaltjes van Vlaanderen wil ik graag een verhaaltje schrijven van Wallonië. Zo’n tien jaar geleden bezocht ik Le Grand-Hornu, de oude mijnsite in de Borinage die indrukwekkend is omgebouwd tot magnifiek museum voor hedendaagse kunst.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium