Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Fransen blijven zich verzetten tegen neoliberale hervormingen Macron

In Frankrijk blijft het protest tegen Macron en zijn hervormingsplannen stand houden. Reeds vanaf begin december zijn er stakingen en betogingen en niks wijst erop dat de woede snel zal gaan liggen.

Lees verder

Trump, Theo Francken en ontaarde architectuur

Trump heeft iets nieuws gevonden om de aandacht af te leiden van zijn radicaal rechts economisch beleid: via een wetsvoorstel,...

Lees verder

11 februari 1990: 30 jaar geleden werd Nelson Mandela terug een vrij man

Op 11 februari 1990 werd Nelson Mandela, iconisch leider van de strijd tegen apartheid in Zuid-Afrika, terug een vrij man na bijna 28 jaar gevangenschap. In 1964 werd hij veroordeeld tot levenslang voor zijn verzet tegen het brutale geweld van de apartheidsstaat. Vier jaar na zijn vrijlating werd hij de eerste president van Zuid-Afrika in vrije verkiezingen voor alle burgers van het land.

Lees verder

Van smakeloze stereotypen wordt niemand beter

De toelichting bij de 20 populairste vrouwen- en mannenberoepen op jobat.be (04/02/2020) katapulteert ons regelrecht naar de wereld van series...

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Wie is die medicinale cannabisconsument?

Doctoraatsonderzoekster en criminologe Frédérique Bawin heeft zich twee jaar lang toegespitst op het verdoken medicinale cannabisgebruik in België. Het onderzoek is uniek in zijn soort, omdat er tot nu toe geen gegevens beschikbaar waren van mensen die aan zelfmedicatie doen met cannabis. Internationaal onderzoek is vooral gericht op pijnverlichting bij patiënten die lijden aan MS, HIV of kanker.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium